Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Šorttrekisti Haralds Silovs, Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne uzsāks ISU „Pasaules Kausu sēriju

Kristīne Fogele, 16.09.2009. 22:47

Latvijas šorttrekisti Haralds Silovs , Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne rīt uzsāks  sacensības Pasaules Kausu pirmajā posmā šorttrekā, kas no 17. līdz 20. septembrim norisināsies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.
Šorttrekisti Haralds Silovs, Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne uzsāks ISU „Pasaules Kausu sēriju

Pavisam notiks 4 ISU pasaules kausa posmi . Pirmie divi notiks Āzijā - šonedēļ Pekinā un nedēļu vēlāk Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā. Nākošie divi posmi , kas būs arī 2010 gada Vankuveres Olimpisko spēļu atlases posmi, notiks Ziemeļamerikā  novembra pirmās nedēļas nogalē  Kanādā Monreāla un nedēļu vēlāk ASV pilsētā Markuetē (Marquette)     

Šī gada pasaules kausa nolikums paredz, ka pirmajā sacensību dienā notiek priekšsacīkstes sievietēm un vīriešiem 1500m  un 500 m līdz ¼ fināliem , otrajā sacensību dienā - 1000 m un komandu stafetēs. Trešajā sacensību dienā  tiek izcīnītas medaļas 1500 m un 500 m . Noslēdzošajā ceturtajā dienā medaļas tiek izcīnītas 1000 m un komandu stafetēs .

Visi mūsu atlēti ir pieteikti   visās trijās individuālajās distancēs. Kā pirmā rīt no rīta sacensības sāks Evita, kurai ir ielozēts 1500 m   6 skrējiens . Vīri uzsāks uzreiz pēc dāmām, un kā pirmais 1500 m startēs Haralds  6 skrējienā  Jēkabam izlozēts noslēdzošais 12 skrējienu. Katrā skrējienā piedalās 6 sportisti un 3 labākie atlēti no katra skrējiena kvalificēsies nākamajai ¼ kārtai .

Pēcpusdienā mūsu sportisti mērosies spēkiem trīs reizes īsākā distancē 500 m, kur no katra skrējiena divi labākie no četriem startējošiem atlētiem  kvalificēsies nākamajai 1/8 kārtai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV