Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs pārvar 1/8 finālus 1500 m un 500 m distancēs

Kristīne Fogele, 17.09.2009. 17:51

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā  notiekošajā ISU Pasaules kausa posmā šorttrekā Latvijas šorttrekists Haralds Silovs, izcīnot uzvaru savā skrējienā 1500m distancē, kvalificējās ¼ finālam, kas notiks sestdien. Stundu vēlāk Haralds pārvarēja 500 m divas sacensību kārtas, paliekot otrais savos skrējienos kvalificējās starp 16 labākajiem. ¼  fināla skrējiens 500m distancē arī notiks sestdien.
Haralds Silovs pārvar 1/8 finālus 1500 m un 500 m distancēs

Šorīt Pekinā 1500 m distancē pirmā  uz starta stājās Evita  Krievāne un uzrādīja uz šo brīdi sev atbilstošu laiku, paliekot ceturtajā vietā skrējienā, 33.vieta 1500 m kopvērtējumā. Vīru sacensības sākās ar juniora Jēkaba Saulīša startu. Arī Jēkabs finišēja kā ceturtais savā skrējienā un atbilstoši šim brīdim parādīja labu sniegumu. Distances kopvērtējumā 43. vieta no 65 startējošiem sportistiem.

Haralds Silovs ir divkārtējs Eiropas čempions 1500m distancē un tā tiek uzskatīta par viņa distanci. Skrējiens nepadevās viegli, jo pēc daudzo apdzīšanas apjukuma distancē sešus apļus pirms finiša mūsu atlēts atkrita uz sesto pozīciju. Haraldam vajadzēja daudz piepūļu, lai pie distancē pieaugoša ātruma visus apdzītu pēdējā aplī .

Uzreiz pēc 1500 m tika dots starts 500 m distancē. Evitai, it kā vieglā skrējienā, tomēr neizdevās kvalificēties nākamajai kārtai. Distancē 37. vieta. Pavisam neveiksmīgs starts 500m distancē bija Jēkabam. No ļoti neizdevīgās ceturtās stara pozīcijas Saulīts gāja uz visu banku, gribot apdzīt visus startā, bet paklupa un krita. Rezultātā pēdējā vieta skrējienā un distancē.

Mūsu līderim Haraldam ir tikai pasaules čempionāta pieredze šai distancē, jo visu olimpisko ciklu viņš startēja Pasaules kausos tikai 1500 m un 1000m distancēs. Bet pēc šī rīta sacensībām, paliekot divas reizes otrais skrējienā, viņam izdevās iekļūt starp labākajiem 16 atlētiem, kas ir viņa labākais sasniegums tik spēcīgā konkurencē 500 m distancē. Piektdien no rīta desmitos pēc Latvijas laika tiks dots starts priekšsacīkstēm 1000 m distancē, kur piedalīsies arī mūsu atlēti un komandu stafetēm.        

Šī ir olimpiskā sezonā un atlase uz Vankūveres Olimpiskajām spēlēm ir visai sarežģīta, tāpēc organizatori, meklējot pareizo ceļu, pilnveidoja šīs sacensības un izmainīja Pasaules kausu sacensību reglamentu. Pirmkārt, sacensības notiek četras nevis trīs dienas kā līdz šim, tas ļauj sportistiem vairāk koncentrēties uz katru distanci, kā arī samazināt nogurumu. Otrkārt, tas ļauj  sportistam startēt visās trijās individuālajās distancēs, ko izmanto arī mūsu atlēti. Treškārt, tiek izslēgti cerību skrējieni, kas ļāva neveiksmīgi nostartējušajiem priekšskrējienos vēl caur papildus sacensībām iekļūt labāko sešpadsmitniekā. Tas tāpēc, ka atlases sacensībās, kas notiks novembra sākumā Amerikā, to nevar pieļaut. Ceturtkārt, sacensības vairāk komercializē televīzijai. Visi priekšskrējieni, kas ievelk sacensību gaitu un skatītājam nav interesanti, notiek ceturtdienā un piektdienā. Par sacensību naglu tiek nozīmētas divas distances 1500 m un 500 m sākot no ¼ fināla līdz medaļu izspēlēšanai  sestdienā un 1000 m no ¼ . Kā aīkomandu stafešu fināli A un B grupās svētdienā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV