Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs pārvar divas sacensību kārtas un iekļūst ¼ finālā 1000 m

Kristīne Fogele, 18.09.2009. 17:31

Kīnas galvaspilsētā Pekīnā  notiekošajā ISU Pasaules kausa posms  šorttrekā Latvijas šorttrekists Haralds Silovs, izcīnot otro vietu priekšskrējienā un trešo 1/8 finālā, kvalificējās starp 18 labākajiem un ¼  finālu skries svētdien.
Haralds Silovs pārvar divas sacensību kārtas un iekļūst ¼ finālā  1000 m

Pirmā  uz starta sieviešu konkurencē devās mūsu Evita Krievāne. Sportiste ilgus laikus turējās otrajā pozīcijā cīnījās līdz galam,  bet pietrūka izturības un, paliekot ceturtā skrējienā, nepārvarēja sacensību pirmo kārtu.

Arī Jēkabs Saulītis cīnījās godam, bija pat vadībā , bet trīs apļus pirms beigām, turoties otrajā pozīcijā, palaida garām pieredzējušo ASV sportistu Jayner Travis, un uzrādīja uz šo brīdi sev atbilstošu rezultātu, paliekot trešajā vietā skrējienā un 36. vietā no 67 startējošiem 1000 m distances kopvērtējumā, kas nav slikts rezultāts jaunajam sportistam.

Haraldam Silovam bija viegls priekšskrējiens, un, paliekot otrais, viņš kvalificējās 1/8 finālam . Nākamajā kārtā Haralds uzņēma vadību skrējienā jau no paša starta un savā slidošanas manierē ar augošu ātrumu kontrolēja distances gaitu. Divus apļus pirms distances beigām  vācu sportists Sebastians Prauss, neatļauti traucējot Haraldu, veicot apdzīšanu pa iekšpusi, atsvieda mūsu sportistu uz ceturto pozīciju, ļaujot skrējienā uzvarēt korejiešu censonim . Pēc sacensību noteikumiem šādā veida apdzīšana izpelnās diskvalifikāciju un izgrūsto sportistu pielaiž nākamajai sacensību kārtai . Līdz ar to  Haralds skrējienā ieņēma trešo vietu un tika pielaists sacensību ¼ finālam, kas notiks svētdien . Kopā ¼ finālā slidos 18 sportistu, kas tiks sadalīti 4 skrējienos.

Rīt Haraldam Silovam gaidāma grūta diena, jo jāstartē1500 m ar 1/4 finālu un vēlāk 500 m 1/4 fināls.

Evita Krievāne un Jēkabs Saulītis ir beiguši sacensības un gatavosies nākamajam startam Pasaules kausā, kas pēc nedēļas notiks Seulā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV