Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Ar diskvalifikāciju 1000m distancē vakar beidzās Haraldam Silovam ISU Pasaules kausa pirmais posms

Kristīne Fogele, 21.09.2009. 10:53

Pasaules pirmā posma sacensībās šorttrekā Pekinā Latvijas pārstāvis Haralds Silovs pabeidzis ar neveiksmīgu startu 1000 m ceturtdaļfinālā, kurā viņu diskvalificēja.
Ar diskvalifikāciju 1000m distancē vakar beidzās Haraldam Silovam ISU Pasaules kausa pirmais posms

Sacensību pēdējā dienā Pekinā notika medaļu izcīņa 1000m distancē un komandu stafetē. Mūsu komandas līderim ¼ fināls bija gaužam grūts. Pirmkārt, spēcīgais dalībnieku sastāvs uz starta līnijas Korejas, Kanādas, ASV un Ķīnas sportisti. Otrkārt, piektā starta pozīcija. Jau no starta pozīcijas temps bija uzņemts ļoti augsts un praktiski nebija iespējams pārvietoties uz pirmajām pozīcijām, tādēļ atlika taupīt spēkus uz apdzīšanu pēdējos apļos un izmantot citu pielaistās kļūdas. Daudzkārt tā notiek un reāli no bezcerīgās ceturtās vai piektās pozīcijas sportisti izcīna uzvaru. Diemžēl šoreiz nekas tāds nenotika un Silovam riskējot bija jāmēģina apdzīt pārējos. Diemžēl tas neizdevās, un Haralds nopelnīja diskvalifikāciju un līdz ar to 18.vieta distancē. 1000m pirmās trīs vietās ierindojās korejietis Jung-Su Lee, otrais kanādietis Charles Hamelins un trešais korejietis Kim Seongs.

Komandu stafetēs vīru konkurencē pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Korejas komanda, bet dāmām - Ķīnas komanda.

Atgādinām, kā arī Haraldam 12. vieta 500 m, kas ir viņa labākais rezultāts Pasaules kausa posmos šajā distancē. Un 1500m distancē Haralds ierindojās 16.vietā.

Jau rīt mūsu sportisti Evita Krievāne, Jēkabs Saulītis un Haralds Silovs dosies uz Koreju, kur pēc nedēļas Seulā norisināsies otrais posms ISU Pasaules kausa šorttrekā, kas būs pēdējais posms pirms Vankūveras olimpisko spēļu kvalifikācijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV