Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Baltijas ūdens motociklu piloti sezonu noslēdz Kocēnos

LŪMSF preses dienests, 25.09.2009. 12:16

Visi tie, kas sevi bija nogādājuši līdz Valmieras rajona Kocēnu pagasta „Lauviņām” piekritīs, ka sanāca jauks pasākums. Lielisks laiks, forša vieta, spēcīgu un ne tik ļoti meistarīgu sportistu kompānija, un sezonas noslēguma sajūta. Tāda pieklājīgi padarīta darba sajūta. Tā kā arī Igaunijā sezona jau cauri, bet braukt vēl gribās, bija ieradies visnotaļ cienījams ziemeļu bāleliņu desants, kas kaunu neprazdami aizveda mājās krietnu devu Arvīda Šteinberga sarūpēto kausu.Bet, par visu pēc kārtas. Andris Karols bija tik laipns, ka atvēlēja savu Kocēnu dīķi un tā apkārtni Season Closing Cup, vai „Lauviņu” kausa mačiem.
Baltijas ūdens motociklu piloti sezonu noslēdz Kocēnos

Laikam tāpēc, ka visi sezonas punkti sen jau saskaitīti un nevienam nekas vairs nebija jāpierāda, sportisti varēja atļauties braukt savam un skatītāju priekam. Sen nebija manīta tik laiski un smaidīgi dalībnieki. Kaut arī sejās nemanīja ierasto rūpi un pirmsstarta nopietnību, sākotnējais šķitums par „sētas”, vai nenopietniem mačiem izrādījās mānīgs un nepareizs.

SKI  Stock Beginners klasē, kā jau sezonas garumā ierasts, pārliecinošs bija Anatolijs Voiščevs no Kaļiņingradas. Gulbenes jauneklis Valērijs Kuzmins tik pat pārliecinoši otrais, trešais mājinieks Kristofers Karols. SKI Stock par uzvaru cīnījās Jānis Uzars ar savu ikdienišķo konkurentu šai klasē – igauni Markus Lutsokert. Triju braucienu summā veiksmi (vai meistarību) labāk prata pierādīt Markus. Pagalam neveiksmīgi šie mači izvērtās publikas favorītei Lienei Allerei. Pirmkārt konkurences trūkuma dēļ netika vērtēta Ladies Limited klase, otrkārt, jau pirmā brauciena pašā sākumā atteica mocis. Lienei tehnika klausīt nevēlējās, kā rezultātā – šoreiz neierastā vieta tabulas apakšā.

Rezultāti SKI STOCK: 1. Markus Lutsokert (EE), 2. Jānis Uzars (LV), 3. Hendrik Pindmaa (EE). 

SKI GP klasē divos braucienos no trim – Jānis Uzars pirmais. Tikai trešajā acīmredzami pietrūka spēka un uzvara tika atdota igaunim Henn Linth. Kopvērtējumā Jānis stabili pirmais. Šai klasē dominēja igauņi. Ints Šteinbergs neveiksmīgi kritis pirmajā braucienā, sacensības neturpināja.

Rezultāti SKI GP: 1. Jānis Uzars (LV), 2. Henn Linth (EE), 3. Andres Lauri (EE).

Runabout klasē visus izģērbt bija nobriedis Māris Vanags. Nellijas Šlegelmilhas – neapšaubāmas Latvijas favorītes šajā klasē prombūtne uzdevumu it kā padarīja vieglāku, bet nekā. Ja iesācēju konkurencē Māris šoreiz bija līderis, un labi varēja manīt, ka šis -  pa priekšu braucēja statuss viņam patīk, tad Runabout Stock klasē Igauņi Antons Pankratovs un Valērijs Trujevcevs jau ar pirmajiem trases metriem nodemonstrēja savu tehnikas un braukt mācēšanas pārākumu. Krastā stāvot šķita, ka tieši pieredze ir tas, kas pietrūkst Mārim, lai nākamajā sezonā Runabout Stock maču rezultāts nebūtu tik paredzams.

Rezultāti RUNABOUT STOCK: 1. Valery Truitsev  (EE) 2. Anton Pankratov (EE) 3. Māris Vanags (LV)

Par Māra Vanaga pārsvaru RUNABOUT Beginners klasē jau minēju. Jāpiemin arī viens no Latvijas ūdens moču sporta pieredzējušākajiem meistariem Andris Pozņaks, kurš savā sezonas vienīgajā startā, katrā braucienā izmantoja īpatnēju stratēģiju – mierīgs starts, kompensācijas boja jau pirmajā aplī, un ārēji mierīga,  pacietīga konkurentu apspēlēšana līdz otrajai pozīcijai. Tāda laba mācību stunda iesācējiem.

Jānis Burka pirmajā braucienā 100 metrus pirms finiša, atrazdamies stabilā trešajā pozīcijā, tiešā nozīmē iebrauca pļavā, pielasīja pilnas moča iekšas ar ūdens un pļavas zālēm, kā rezultātā finišēja pārliecinoši priekšpēdējais. Šis kuriozs Jānim izmaksāja ne daudz, ne maz, bet veselu „Lauviņu” kausu. Rezultātā – ceturtais.

Rezultāti RUNABOUT Beginners: 1. Māris Vanags (LV), 2. Andris Pozņaks (LV) 3. Dmitrijs Jemeļjanovs (EE).

Saldajam ēdienam sarūpētajās sacīkstēs kurās uzvarētājs tika noteikts mērot moča maksimālo ātrumu rezultāti ir sekojoši:

SKI Stock:             Liene Allere (LAT) –            88 km/h
SKI GP :            Henn Linth (EST) -             101 km/h
Runabout ar 2 taktu motoriem:    Jānis Burka un Māris Vanags –         98 km/h
Runabout ar 4 taktu motoriem    Dmitrijs Licnovs (RUS) –           121 (!) km/h

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV