Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs 1500 m fināla skrējienā izcīna septīto vietu

Kristīne Fogele, 26.09.2009. 21:55

Šodien Seulā notiekošajā ISU Pasaules kausa II posmā šorttrekā notika medaļu sadale 1500 m un 500 m distancēs. Kā jau ziņojām iepriekš, tikai Haralds Silovs no mūsu atlētiem pārvarēja divas sacensību kārtas un kvalificējās ¼ finālam. Saulītis un Krievāne nepārvarēja pirmo kārtu un sacensības beidza ar 57. vietu Saulītm un 47. vietu Krievānei. Pēc neveiksmīgā 1/8 skrējiena 1000 m distancē vakar mūsu Haralds Silovs mobilizējās un šodien izcīnīja augsto septīto vietu Pasaules Kausa II posmā 1500 m distancē.
Haralds Silovs 1500 m fināla skrējienā izcīna septīto vietu

Šodien Haraldam sacensības sākās ar ¼ fināla skrējienu, kur bija jāiekļūst starp pirmajiem trim no sešiem startējošiem. Pavisam 13 ar pusi apļi. Haralds distanci veica sev raksturīgā stilā, no sestā apļa uzņēmās vadību un mēģināja noturēt šo pozīciju līdz galam. Finišā Haraldu apdzina Olimpiskais čempions amerikānis Ohno Apolo Antons un kanādietis Jean Oliver. Trešā vieta pietika mūsu atlētam, lai kvalificētos sacensību pusfinālam. Pusfinālā sastāvs bija ļoti spēcīgs - korejietis, ķīnietis, kanādietis un divi amerikāņi. Pirmie trīs kvalificējas finālam. Distancē Haralds izvēlējās pareizo taktiku, atrodoties piektajā pozīcijā cieši, sekojot amerikānim Jeff Simon, kurš veica izšķirošo uzbrukumu trīs apļus pirms beigām, raujot līdzi aiz sevis cieši sekojošo latviešu šorttrekistu. Otrā pozīcijā esošais kanādiešu komandas līderis Hamelins Čarls neatļauti bloķēja garām slīdošo amerikāni un izraisīja kritienu, paverot Haraldam otro pozīciju, kurā arī viņš finišēja. Par šādu pārkāpumu kanādieti diskvalificēja, bet amerikāni pielaida finālam. Finālā pavisam septiņi sportisti, trīs dienvidkorejieši, divi amerikāņi, ķīnietis un mūsu Haralds Silovs. Protams, dominēja dienvidkorejieši ar savu maskēto komandu slidojumu, kas neļauj nevienam cittautietim iekļūt pirmajā trijniekā. Arī temps ļoti augsts. Distance veikta 2.13.922. Haraldas turējās ceturtajā un piektajā pozīcijā, bet distances beigās viņu apdzina ķīnietis Wei Longs un amerikānis Ohno. Līdz ar to izcīnīta pēdējā, bet augstā septītā vieta.

Haralda izcīnītā augstā vieta finālā ir patīkams, bet likumsakarīgs iznākums olimpiskajā sezonā. Un tas vieš cerības pirms Vankuveres olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām, kas notiks novembra sākumā Ziemeļamerikā. Pirmajā nedēļas nogalē sacensības norisināsies Monreālā, Kanādā un nedēļu vēlāk Marketē, ASV.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV