Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

„Lauvām” smags zaudējums pirmajā sezonas spēlē pret „VEF Rīga” basketbolistiem

Mārtiņš Kozlovskis, 01.10.2009. 11:41

Trešdien, 30. septembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā savu pirmo sezonas spēli Baltijas Basketbola līgas ietvaros aizvadīja basketbola klubs „Liepājas Lauvas”, kas cieta smagu zaudējumu „VEF Rīga” komandai – 57:95.
„Lauvām” smags zaudējums pirmajā sezonas spēlē pret „VEF Rīga” basketbolistiem

Šo komandu duelis bija gaidīts jau kādu laiku pirms spēles, taču no ilgi gaidītās cīņas „čiks” viens sanāca. Diemžēl viesi ātri vien pārņēma vadību un kontrolēja cīņas gaitu visas 40 minūtes, tādējādi, svinot pārliecinošu uzvaru.

Spēles sākums izvērtās pavisam katastrofāls mājiniekiem, kuri 5 minūšu laikā nespēja gūt nevienu punktu, nonākot zaudētāju lomā ar 0:19. Liepājnieki pirmos punktus guva spēles 6.minūtē, kad ar soda metienu to iespēja komandas kapteinis Jevgēņijs Kosuškins. Diemžēl nekas nemainījās arī turpinājumā, tikai pateicoties Kalvja Sprūdes diviem tālmetieniem, „Lauvas” nezaudēja vēl vairāk. Pēc pirmās ceturtdaļas 10:26 „VEF Rīga” priekšā.

Otrais spēles ceturksnis tika aizvadīts līdzīgi pirmajam. Septiņu minūšu laikā „Lauvas” spēja gūt tikai 6 punktus uz ko rīdzinieki atbildēja ar 16. Līdz ar to, lielajā pārtraukumā „Liepājas Lauvas” devās ar 31 punktu deficītu – 19:50.

Spēles lielajā pārtraukumā norisinājās konkurss, kurā vairākiem „Lauvas” atbalstītājiem bija iespēja laimēt vērtīgas balvas no kafejnīcas LOTTE, Čili picas, Dzintara boulinga un fitnesa centra Olymp Sports. Tajā augstu precizitāti no soda metienu līnijas nodemonstrēja „Liepājas Lauvas” spēlētāja Arta Ates jaunākais brālis Arnis, kurš kļuva par šī konkursa uzvarētāju.

Atgriežoties laukumā pēc garā pārtraukuma, pamazām sāka iespēlēties arī liepājnieki. Pateicoties, galvenokārt, Klāva Ansona vairākiem pēc kārtas gūtajiem punktiem, „Lauvas” spēja turēties pretim „VEFam”, taču pašās ceturtdaļas beigās dažu sekunžu laikā 9 (!) punktus pēc kārtas „VEF” rindās guva Ingus Bankevics, ļaujot rīdziniekiem iegūt 40 punktu pārsvaru – 39:79. Lai arī pašā ceturkšņa izskaņā divus tālmetienus realizēja Mārtiņš Kravčenko, taču viesu pārsvars joprojām bija pārliecinošs – 47:81.

Izšķirošajā ceturtdaļā komandām laukumā atlika nokārtot formalitātes. Līdz ar to, savā pirmajā sezonas spēlē „Lauvām” nācās samierināties ar smagu zaudējumu – 57:95.

Rezultatīvākie spēlētāji liepājniekiem bija Mārtiņš Kravčenko un Klāvs Ansons, kuri guva, attiecīgi, 16 un 10 punktus. Savukārt, pretiniekiem pa 22 punktiem guva Alekss Renfro un Ingus Bankevics.

Pēcspēles komentārus liepajniekiem.lv sniedza abu komandu galvenie treneri:

Armands Misus, "Liepājas Lauvu" galvenais treneris:

–  Es gribu atvainoties faniem par mūsu blāvo spēli. Godīgi sakot, man bija kauns! Mēs varam zaudēt, viss ir saprotams, tomēr ne šādā veidā. Spēlētāju acīs ir jābūt uguntiņai. Šajā spēlē brīžiem mēs nospēlējām ļoti bezatbildīgi. Liela daļa no tā, ko runājām, netika izpildīta, nebija vajadzīgās attieksmes pret spēles uzdevumiem. Protams, sākumā, kad nevarējām iemest savu, bet pretinieks guva 19 punktu, bija šoks, taču pēc tam mēs visu spēli nespējām savākties. Ļoti slikti ir arī ar atlēkušajām bumbām. Būtu vieglāk, ja komandā būtu izteikts centra spēlētājs, kurš savāc grozu, taču daudz grēkoja arī ārējie spēlētāji, kuri pieļāva, ka, piemēram, pretinieku saspēles vadītājs Renfro viens pats pirmajā puslaikā savāc tikpat daudz bumbu, cik mēs visa komanda kopā.

Valdis Valters, "VEF Rīga" galvenais treneris:

– Mēs bijām labi sagatavojušies. Divas nedēļas nebijām spēlējuši. Tāds bija arī mans uzdevums, lai spēlētāji visu enerģiju uzkrātu tieši pirmajām spēlēm. Tas arī izdevās, ko parādīja spēles sākums, kad guvām pārsvaru, līdz ar to tupinājumā bija vieglāk spēlēt. 19 punkti pašā sākumā tomēr ir ievērojams pārsvars, ne kura katra komanda var atgūties pēc kaut kā tāda. Ko es varu teikt par Renfro izcīnītajām bumbām? Kad mēs viņu ņēmām, mēs zinājām viņa statistikas rādītājus. Viņš ir vienīgais spēlētājs aiz Tima Dankana (NBA spēlētājs), kurš savā universitātes komandā bija līderis piecās statistikas pozīcijās.

Diemžēl spēle liepājniekiem pagalam neizdevās, taču galvas nokārt mūsu basketbolisti negrasās un jau nākamajā spēlē, 7. oktobrī, LBL ietvaros izbraukumā centīsies pārspēt sīksto „Ķeizarmežs” komandu. Nākamā mājas spēle „Lauvām” 10. oktobrī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies SK „Valmiera” basketbolisti. Spēles sākums pulksten 19:00.

BK „Liepājas Lauvas” – „VEF Rīga” 57:95 (10:26, 9:24, 28:31, 10:14)

BK „Liepājas Lauvas”

Kravčenko 16, Ansons 10, Sprūde 8, Kiselius 7, Patmalnieks 7, Zeltiņš 4, Tukišs 2, Ate 2, Kosuškins 1, Pusaudzis, Silavs, Mejeris.

„VEF Rīga”

Renfro 22, Bankevics 22, Mažeika 17, Labuckas 11, Šeļahovs 10, Jahovičs 6, Nelybovs 5, Aleksejevs 2, Gailītis, Ansons.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV