Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Šodien sākas Latvijas Sieviešu Basketbola Līgas čempionāts

Lāsma Zandere, 02.10.2009. 09:54

Šodien, 1.oktobrī, sākas Latvijas Sieviešu Basketbola Līgas čempionāts. Pirmajā spēlē Rīdzenes sporta zālē 19:45 tiekas TTT Juniores un RTU-Merks basketbolistes.

2009./10.gada sezonā LSBL piedalās 7 komandas – Cēsis, TTT, Liepājas Metalurgs, TTT Juniores, RTU-Merks, Daugavpils Universitāte un Latvijas Universitāte. Komandas savā starpā izspēlēs divus apļus, pēc kā divas labākās vienības piedalīsies Baltijas sieviešu līgas sacensībās. Pārējās piecas komandas savā starpā izspēlēs vēl četrus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies četras labākās komandas - divas Baltijas līgā spēlējošās un divas labākās no pilnu regulāro sezonu spēlējošajām. Līdzīgi kā pagājušajā sezonā pusfinālā spēles notiks līdz divām, finālos līdz trim uzvarām.

Latvijas čempiones Cēsis rindās joprojām spēlēs Ieva Tāre, kurai pievienojusies arī Zane Eglīte. TTT līderes, visticamāk, būs Latvijas izlases līderes Aija Brumermane, Dita Krūmberga un Kristīne Kārkliņa. Bronzas godalgas izcīnījušās Liepājas Metalurga basketbolistes sezonu uzsāks ar Eiropas čempionātā jau uzspīdējušo Sabīni Niedolu.

Šī gada pavasarī Cēsis LSBL finālā visās trijās spēlēs uzvarēja TTT un pirmo reizi izcīnīja Latvijas čempiona titulu.

Pēdējos trijos gados par LSBL čempionēm kļuvušas Cēsis, TTT un Avantis Turība basketbolistes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV