Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

„Liepājas Metalurgs” piedzīvo sāpīgu neveiksmi

Mārtiņš Kozlovskis, 05.10.2009. 12:50

Sestdien, 3. oktobrī, Liepājas Olimpiskajā centrā savu pirmo jaunās sezonas spēli Latvijas Sieviešu Basketbola līgā aizvadīja „Liepājas Metalurgs” basketbolistes, kas visai neveiksmīgi aizvadot spēles pēdējo ceturtdaļu, atzina „Daugavpils Universitātes” komandas pārākumu – 56:70.

Sestdienas spēles pretinieces nebija no tām spēcīgākajām, līdz ar to, visiem Liepājas atbalstītājiem bija pamatotas cerības šo sezonu uzsākt ar uzvaru. Taču viss gluži tik labi nenotika un par pārsteigumu, uzvaru izcīnīja pretinieces, kurām iepriekšējo sezonu zaudēts netika ne reizi.

Jau no mača sākuma bija jūtams vairāku vadošo spēlētāju trūkums (Sabīne Niedola, Kristīne Cirša, Viktorija Nazarova), jo pretinieces pēc garā un nogurdinošā ceļa laukumā jutās pat svaigākas nekā mājinieces. Pirmās desmit minūtes aizritēja ar nelielu viesu pārsvaru – 15:20. Arī otrajā ceturksnī nekas īpaši nemainījās un liepājniecēm spēles gaitu lauzt neizdevās. Līdz ar to, lielajā pārtraukumā mājinieces devās ar 3 punktu deficītu – 28:31.

Spēles otrais puslaiks tika uzsākts apņēmīgi un mājiniecēm izdevās panākt arī neizšķirtu (33:33), taču ar to bija par maz viesi atkal atguva vadību, kura tika noturēta līdz pat ceturtdaļas beigām – 42:44. Diemžēl izšķirošajā ceturtdaļā turpinājās neveiksmīgi centieni iekarot pretinieču grozu ar tālmetieniem, savukārt, uz ko pretinieces atbildēja ar precīziem metieniem gan no pustālās, gan tālās distances. Līdz ar to, viesu basketbolistes ieguva vairāk kā 10 punktu pārsvaru un mača liktenis bija izšķirts. Mača galarezultātā visai negaidīti pārliecinoša „Daugavpils Universitātes” uzvara – 56:70.

Liepājniecēm rezultatīvu spēli aizvadīja pēc traumas atlabusī Laura Pelše, kura guva 17 punktus. Savukārt, pretiniecēm 20 punktus guva Olesja Jevsejeva.

Neskatoties uz šo zaudējumu, komanda ir apņēmības pilna turpināt cīņu un jau nākamais mačs otrdien, 6. oktobrī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies pašreizējās Valsts čempiones – SK „Cēsis”. Spēles sākums pulksten 17:30.

Pēcspēles komentārus liepajniekiem.lv sniedza abu komandu galvenie treneri:
Līvija Alpe-Lūka, SK "Liepājas Metalurgs" galvenā trenere:
– Galvenais iemesls šādam iznākumam ir tas, ka metienu procents nekam neder. Es domāju, ka galvenokārt tas izskaidrojams ar to, ka spēlētājas laukumā joprojām meklē Sabīni (Niedolu – aut.). Iepriekš jau pašām nekad nebija vajadzības tik daudz mest. Jāteic arī, spēlējot pret zonas aizsardzību, mēs nejūtamies tik labi, daudzas sadarbības tika izpildītas neprecīzi. 

Nikolajs Romaņenko, "DU/Swedbank" galvenais treneris:
– Spēles rezultāts man patīk, taču pieļāvām daudz kļūdu aizsardzībā un arī uzbrukumā vairākas epizodes nospēlējām ne tā, kā vajadzētu. Kopumā gan meitenes malači. Runājot par pretiniecēm, principā es saprotu, ka "Liepājas Metalurgs" pašlaik pārdzīvo paaudžu maiņu, ja tā drīkst teikt, tāpēc ļoti žēl, ka pretinieču komandā nevarēja spēlēt viņu labākā spēlētāja Sabīne Niedola, taču novēlu, lai viņai veicas Amerikā.

„Liepājas Metalurgs” – „DU/Swedbank” 56:70 (15:20, 13:11, 14:13, 14:26)

„Liepājas Metalurgs”
Pelše 17, Zuzāne 9, Bauze 7, Simanoviča 7, Pinstere 6, Zdanovska 5, D.Līne 5, M.Līne, Alilujeva, Krasovska, Kruga, Āboliņa.

„DU/Swedbank”
Jevsejeva 20, Egle 13, Zīle 12, Borodavko 10, Kazakēviča 8, Egle 7, Baltace, Jevsejeva, Drozdova, Vavilova.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV