Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sākas LBL čempionāts

Lāsma Zandere, 07.10.2009. 09:50

Šodie, 7.oktobrī, ar VEF – Ventspils un Ķeizarmežs – Liepājas Lauvas spēlēm sāksies Latvijas Basketbola Līgas 19.sezona. LBL 1.divīzijā piedalīsies 7 komandas – bez jau pieminētajām, arī Valmiera,  Barons un Jelgavas Zemgale.

Divi klubi, kas piedalīsies Eiropas kausu izcīņās Ventspils un VEF spēlēs divus apļus, pārējās piecas komandas - sešus apļus. Seši labākie pēc regulārās sezonas piedalīsies izslēgšanas turnīrā, kurā tiks noskaidrots Latvijas čempions basketbolā.

Pirmssezonas favorīti ir abi Eirokausos spēlējošie klubi – Latvijas čempioni Ventspils un 4.vietas īpašnieki VEF. Ventspils ir saglabājuši savā sastāvā galvenos pērnās sezonas līderus – Mareku Jurēviču, Jāni Strēlnieku, Dairi Bertānu un Ronaldu Zaķi. Eirolīgas kvalifikācijas spēlēs lieliski aizvadīja arī amerikāņu leģionārs Ārons Petvejs (Aaron Pettway). Arī VEF palikuši vairāki līderi – Jurijs Aleksejevs, Andrejs Šeļakovs, Gatis Jahovičs. No Valmieras vefiņu pārnācis Ingus Bankevics un pievienojies arī daudzsološs amerikāņu saspēles vadītājs Alekss Renfro (Aleks Renfroe).

Baltijas Basketbola Līgā Latviju pārstāvēs arī Valmiera un Liepājas Lauvas, kam teorētisku vajadzētu pretendēt uz bronzas medaļām. Nevaram aizmirst arī par Jelgavas Zemgali. Tomēr vistumšākais zirdziņš šobrīd ir Barons. Komanda sastāvu sāka komplektēt vēlāk par pārējiem, taču neviens nebrīnīsies, ja Barons pavasarī iesaistīsies cīņā par čempiona titulu.

Aizvadītajās 18 sezonās Valda Valtera vadīti dažāda nosaukuma Brocēni un Ventspils ir izcīnījuši pa 8 tituliem, pa reizei Latvijas spēcīgākais klubs ir bijis ASK un Barons.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV