Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Šodien tiek atklāta „Jaunās sieviešu basketbola līgas” sezona

Inga Geistarde-Zaporožeca, 08.10.2009. 09:30

Šodien k/t Parex Plaza notiks „Jaunās sieviešu basketbola līgas” sezonas atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies visi jaunās līgas dalībnieki, treneri, apkalpojošais personāls, sadarbības partneri un draugi. Sezonas atklāšanas pasākuma laikā būs iespēja noskatīsies režisora Dzintara Dreiberga filmu "PADOTIES AIZLIEGTS".

„Jaunajā sieviešu basketbola līgā” 2009./2010.gada sezonā piedalīsies 9 komandas: AVANTIS /  Viesnīca Radi un draugi, RTU - MERKS 2, Rīdzene, 3.BJSS, TTP BS / OTOTO.LV, Daugavas sporta nams, LSPA, Jugla, Valmieras sporta klubs.

JSBL regulārais čempionāts tiks izspēlēts divos apļos no š.g. 16.oktobra līdz 2010.gada martam. 2010.gada martā notiks „play-off” un fināls, kurā tiks noskaidrots JSBL 1.sezonas uzvarētājs.
 
„JSBL čempionāts atšķirsies no iepriekš organizētajām amatieru sacensībām ar to, ka dalība čempionātā nebeidzas vienīgi ar konkrētās spēles nospēlēšanu. Arī pašas dalībnieces piedalīsies līgas spēļu apkalpošanā, spēlētājām būs iespēja piedalīties līgas sadarbības partneru organizētajos pasākumos – jau š.g. 20.novembrī JSBL spēlētāju izlase spēlēs „Ghetto Basket” turnīrā Skonto hallē”, pauž JSBL dibinātājas Ilze Ose-Hlebovicka un Inga Geistarde-Zaporožeca. 

„Šī līga ir vieta, kur gados jaunākās meitenes, sacenšoties ar pieredzējušām sieviešu komandām, gūs labu spēļu pieredzi, lai vēlāk varētu spēlēt augstākā līmenī”, paskaidro ilggadējā sieviešu basketbola izlases spēlētāja Ilze Ose-Hlebovicka.

„Lēmumu par šīs līgas dibināšanu pieņēmām, jo ticam, ka sieviešu basketbols nebeidzas vienīgi izlases un LSBL līmenī. Mēs redzam, kā padarīt šo čempionātu interesantu pašām spēlētājām, lai viņas gūst pozitīvas emocijas ne tikai basketbola laukumā”, piebilda Inga Geistarde-Zaporožeca.

Lai motivētu dalībnieces, JSBL katru mēnesi noteiks vērtīgāko mēneša spēlētāju. Pirmā apļa beigās vienai no komandām tiks pasniegta specbalva, kā arī sezonas beigās komandas un individuāli labākās spēlētājas tiks apbalvotas saskaņā ar JSBL nolikumu.

Treneri un spēlētājas varēs izvērtēt savu sniegumu, analizējot tehniskā protokola statistiku.

Uz jautājumu, kāpēc RTU MERKS 2 komanda startēs JSBL, treneris Aivars Vīnbergs atbild: „Pirmkārt, apsveicama ir meiteņu vēlme spēlēt basketbolu, tādējādi RTU var startēt ar divām komandām – vienai spēlējot augstākajā, bet otrai piedaloties amatieru līgā. „Jaunajā sieviešu basketbola līgā” piedalāmies, jo ticam, ka organizatori parūpēsies par sieviešu amatieru čempionāta lielāku atpazīstamību, un spēlētājas jutīs lielāku piederību visai basketbola saimei”.

„Jaunā sieviešu basketbola līga” 2009./2010.gada sezonā organizē amatieru čempionātu sieviešu un sporta skolu vecāko grupu komandām.

„Jaunās sieviešu basketbola līgas” mērķis ir popularizēt sieviešu un jauniešu basketbolu Latvijā, nodrošināt kvalitatīvu un mūsdienīgu amatieru čempionāta izspēli, kā arī - veidojot sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību – radīt sistēmu Latvijas sieviešu amatieru basketbola sakārtošanā.

JSBL atbalsta: sporta preču veikals „SPORT2000” un FORUM CINEMAS.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV