Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

„Liepājas Lauvas” pārsteidz „Ventspils” basketbolistus

Mārtiņš Kozlovskis, 14.10.2009. 13:48

Otrdien, 13. oktobrī, savu otro Baltijas Basketbola līga Elites divīzijas spēli aizvadīja BK „Liepājas Lauvas” basketbolisti, kas interesantā un saistošā bezkompromisa cīņā bija pārāki pār pašreizējiem Latvijas čempioniem BK „Ventspils” – 64:62 (9:12, 19:16, 22:20, 14:14).
„Liepājas Lauvas” pārsteidz „Ventspils” basketbolistus

Viennozīmīgi, par mača favorītiem tika uzskatīti ventspilnieki, kuru sastāvā spēlē vairāki Latvijā labi pazīstami basketbolisti, taču liepājnieki padoties negrasījās un spēja maču noslēgt ar uzvaru, neskatoties pat uz 12 punktu deficītu spēles gaitā.

Spēli abas komandas iesāka ļoti līdzīgi un neviena no komandām nespēja gūt vērā ņemamu pārsvaru. Ceturtdaļas vidū ventspilnieki atradās vadībā ar (4:7) un šo trīs punktu starpību noturēja līdz pat ceturtdaļas beigām (9:12).

Otrās ceturtdaļas pirmās septiņas minūtes pagalam neveiksmīgas bija mājiniekiem, kuri spēja gūt tikai 3 punktus, uz ko pretinieki atbildēja ar 12 (12:24). Taču pēdējās trijās ceturtdaļas minūtēs viss apgriezās ar kājām gaisā - īstajā brīdī vairākus (2+1) gājienus izpildīja lietuvietis Laimonas Kisielius, tādējādi pietuvojoties ventspilniekiem līdz minimumam. Turklāt, puslaiks tika noslēgts ar kaujiniecisku un cerību pilnu neizšķirtu – 28:28.

Viss otrais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā. Pirms pēdējām desmit minūtēm „Lauvām” 2 punktu pārsvars (50:48) un bija skaidrs, ka mača liktenis tiks izšķirts mača noslēgumā.

Piecas minūtes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām rezultāts uz tablo vēstīja 54:54 un pamazām spriedze laukumā pieauga. Taču spēle savu kulmināciju sasniedza pēdējās sekundēs. Pie rezultāta 57:57 bumba bija liepājnieku rīcībā un 20 sekundes līdz mača pamatlaika beigām svarīgu tālmetienu realizēja šī mača rezultatīvākais spēlētājs Laimonas Kisielius, tādējādi nostādot „ventiņus” neapskaužamā situācijā. Pēc dažām sekundēm Dainis Bertāns spēja atkal pietuvoties līdz minimuma, taču tad abu komandu izpildījumā sākās taktiskie sodi, tomēr vienu soli priekšā bija „Lauvas”. Atlikušajā laikā BK „Ventspils” divas reizes uz soda metiena līnijas lika stāties, jau pieminētajam, Laimonim Kisielim, kurš par prieku Liepājas atbalstītājiem, bija precīzs.

Rezultatīvākais liepājnieku rindās bija Laimonas Kisielius, kurš guva 17 punktus un savu vienīgo tālmetienu šajā spēlē realizēja 20 sekundes pirms mača beigām. Ar 12 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās otrs liepājnieku leģionārs Oļegs Kožeņecs, savukārt, Kalvis Sprūde šajā mačā guva 11 punktus. Ventspilnieku rindās ar gūtiem 16 punktiem rezultatīvākais bija Jānis Strēlnieks, bet 10 punkti Daira Bertāna rēķinā.

Pateicoties šai uzvarai, liepājnieki krietni ir uzlabojuši situāciju BBL turnīra tabulā, pakāpjoties uz 5. vietu. Taču jau šo piektdien, „Lauvas” dodas uz Viļņu, kur gaidāms smags mačs ar Eirolīgas komandu „Lietuvos Rytas”.

Savukārt, nākošo mājas spēli Liepājas Olimpiskajā centrā mūsu basketbolisti aizvadīs 31. oktobrī, kad atkārtoti viesosies iepriekšējās spēles pāridarītāji BK „Valmiera”.

BBL regulārais čempionāts. 13. oktobris

„Liepājas Lauvas” – BK „Ventspils” 64:62 (9:12, 19:16, 22:20, 14:14)

„Liepājas Lauvas”: Kisielus 17, Kojenets 12 (14 atl.b.), Sprūde 11, Viļums 10 (9 atl.b., 5 piesp.), Pusaudzis 6, Kravčenko 5, Ansons 3.
BK „Ventspils”: J.Strēlnieks 16, Bertāns 10, Petvejs 8 (11 atl.b.), Zaķis 6 (9 atl.b.), A. Strēlnieks 6, Blaus 5, Kalve 5, Jurevičus 4, Bērziņš 2.

Foto: Mārtiņš Sīlis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV