Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

„Liepājas Metalurgs” izcīna savu pirmo uzvaru šajā sezonā

Mārtiņš Kozlovskis, 21.10.2009. 15:15

Otrdien, 20. oktobrī, Liepājas Olimpiskajā centrā kārtējo Sieviešu Basketbola līgas spēli (LSBL) aizvadīja „Liepājas Metalurgs” basketbolistes, kuras interesantā un līdzīgā spēlē pārspēja vienus no saviem sīvākajiem konkurentiem „TTT Juniores” – 56:52, tādējādi svinot pirmo uzvaru šajā sezonā.
„Liepājas Metalurgs” izcīna savu pirmo uzvaru šajā sezonā

Abām komandām šī bija pirmā savstarpējā spēle šajā sezonā, kas vēl jo vairāk likās saistoši. Kaut vai tāpēc, ka iepriekšējā sezonā abas komandas cīnījās par trešo vietu LSBL turnīrā, un šajā duelī sērijā līdz trim uzvarām ar rezultātu 3-2 pārākas bija "Liepājas Metalurgs".

Diemžēl šajā sezonā abu komandu sastāvi ir palikuši krietni vien vājāki. Liepājai ir jāiztiek bez trijām komandas līderēm, taču „TTT Juniorēm” vēl lielāki zaudējumi – veselas 8 spēlētājas absolvējot vidusskolas ir devušās laimes meklējumos pāri okeānam.

Taču abu komandu spēles vienmēr ir bijušas saistošas un šis gadījums nebija izņēmums.

Liepājnieces spēli iesāka itin droši un lielāko daļu ceturtdaļas turējās nelielā vadībā. Otrajā desmitminūtē nekas būtisks nemainījās un laukumā turpinājās līdzīga spēkošanās. Kā vēlāk izrādījās, arī šo ceturtdaļu nedaudz labāk aizvadīja „Metalurgs” (15:12), kas puslaikā liepājniecēm ļāva doties ar 7 punktu pārsvaru – 28:21.

Diemžēl trešajā ceturtdaļā liepājnieces spēja gūt tikai 7 punktus, kā rezultātā uz tablo atkal neizšķirts – 35:35. Izšķirošajā ceturtdaļā vadībā pabija te viena, te otra komanda, taču pateicoties Daigas Līnes tālmetienam un Kristīnes Bauzes vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem, liepājnieces iekrāja 5 punktu pārsvaru, ko prata noturēt līdz pat spēles beigām. Pirmā uzvara „Liepājas Metalurgs” komandai ar rezultātu 56:52.

Uzvarētāju labā Laura Pelše guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kamēr Līga Zdanovska "Liepājas Metalurgs" rindās izcēlās ar deviņiem punktiem un 16 bumbām zem groziem. Savukārt, „TTT Juniorēm” labākā ar 13 punktiem bija Sabīne Dukāte, bet pa 12 punktiem sakrāja Arta Strupoviča un Guna Lagzdiņa.

Čempionāta kopvērtējumā Liepājas klubam izdevās pakāpties no pēdējās, septītās vietas uz piekto pozīciju ar vienu izcīnītu panākumu aizvadītajās četrās spēlēs, bet tikpat daudz uzvaru izcīnījušas arī "TTT Rīga/Juniores" basketbolistes, kuras tagad atrodas sestajā vietā. Pēdējā, septītajā vietā pašreiz atrodas liepājnieču pirmās spēles pāridarītājas „Daugavpils Universitātes” komanda ar vienīgo uzvaru pār liepājniecēm.

LSBL, 20. oktobris

„Liepājas Metalurgs” – „TTT/Juniores” 56:52 (13:9, 15:12, 7:14, 21:17)
„Liepājas Metalurgs”: Pelše 15, Zdanovska 9 (16 atl.b.), Bauze 9, M.Līne 8, D.Līne 8, Zuzāne 3, Pinstere 2, Krasovska 1, Simanoviča 1.
„TTT Juniores”: Dukāte 13, Lagzdiņa 12, Strupoviča 12, Sarja 6, Veidere 3, Eida 2, Kravale 2, Skudra 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV