Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs pārvar 1/4 finālus 1500 m distancē

Kristīne Fogele, 06.11.2009. 16:37

Kanādas pilsētā Monreālā notiekošajā ISU Pasaules kausa III posmā šorttrekā Latvijas šorttrekists Haralds Silovs, izcīnot divas uzvaras 1/16 un 1/8 finālā ,kā arī ¼ fināla skrējienā finišējot otrais, kvalificējās  1500 m distances ½ finālam, kas notiks sestdien. Pusstundu vēlāk Haralds pārvarēja 500 m divas sacensību kārtas, paliekot otrais savos skrējienos 1/8 finālā, pietrūka vien 8 sekundes tūkstošdaļas, lai kvalificētos 1/8 finālam. 500m distancē Haralds ierindojās 29. vietā.
Haralds Silovs pārvar 1/4 finālus 1500 m distancē

Monreāla notiekošais Pasaules kausa posms ir pirmais atlases posms uz Vankūveres Olimpskajām spēlēm. Šājās sacensībās piedalās rekordliels dalībnieku sastāvs. Vīru konkurencē ir 77 dalībnieku. Arī Latvja šīm sacensībām pieteica sevi ar vēl nebijušu lielu atlētu skaitu. Bez mums jau zināmajiem Evitas Krievānes, Haralda Silova un Jēkaba Saulīša startēja ventspilnieks Jānis Piuss un Ročesterā (ASV) dzīvojošais tautietis Ansis Robs. Haralds, Evita un Jēkabs piedalās visas trīs distances, Jānis - 1500m, Ansis - 500m un 1000m.

Vakar sacensības sākās ar vīru 1500m distanci. Līdz pusfinālam pavisam ir trīs sacensību kārtas. Diemžēl ne Jēkabs, ne Jānis nespēja parādīt pietiekošu meistarību un finišēja pēdējie savos skrējienos, nepārvarot sacensību pirmo kārtu. Sacensību kopvērtējumā Jēkabs 71, Jānis 72. Tāpat arī Evita savā priekšskrējiena, paliekot piektā, izstājās no turpmākajām cīņām  

1500 m distancē Haralds Silovs parādīja meistarību, uzvarot 1/16 un 1/8 finālu, turklāt abos skrējienos uzrādīja sacensību labākos laikus . ¼ finālā tikai nedaudz piekāpās kanādietim BASTILLE Guillaume  un finišēja otrais un iekļuva starp 15 labākajiem. Uzreiz pēc ¼ fināla Haralds stājās uz starta 500 m distancē un pārvarēja divas sacensību kārtas, paliekot trešais un otrais savos skrējienos. 1/8 finālā, startējot no trešās pozīcijas, nespēja apdzīt franču 500 m speciālisti FAUCONNET Thibaut un savu komandas biedru beļģi Peter Gysel palika trešais un tikai astoņas tūkstošdaļas sekundes šķīra, lai Haralds varētu startēt nākamajai kārtai, jo vērā tika ņemti seši labākie laiki trešo vietu ieguvējiem. Līdz ar to kopvērtējumā Haralds izcīnīja 29.vietu.

Jēkabs un Evita pārvarēja pirmo kārtu, bet nevarēja pārvarēt otrās kārtas. Tāpat debija nepadevās mūsu ASV tautietim Ansim Robam, kurš savā priekšskrējienā, paliekot ceturtais, izstājās no sacensībām un ieņēma 70.vietu. Jēkabam Saulītim 45.vieta un Evitai 40.vieta.
 
Šodien ap pulksten 17:00 pēc Latvijas laika tiks dots starts priekšsacīkstēm 1000 m distancē un komandu stafetēm. Visi mūsu atlēti piedalīsies tajās .   

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV