Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs saslimst un nespēj cīnīties trešajā pasaules kausa posmā

Kristīne Fogele, 10.11.2009. 13:00

Haralds Silovs pēc veiksmīgi nostartētām priekšsacīkstēm 1000 m saslimst ar vīrusa izraisītu slimību  un nespēj cīnīties par godalgotām vietām trešajā pasaules kausa posmā.
Haralds Silovs saslimst un nespēj cīnīties trešajā pasaules kausa posmā

Monreālā notiekošajā ISU Pasaules kausa trešais posms skaidri pārādīja, ka zūd tradicionālā Āzijas šorttrekistu hegemonija. Tikai divas zelta un trīs sudraba  medaļas no 24 iespējamām izcīnīja Dienvidkorejas pārstāvji. Pateicoties Wang Mengas panākumiem sieviešu konkurencē Ķīnai tika astoņas medaļas. Kanāda izcīnīja sešas medaļas un par sacensību varoni kļuva Charzls Hamelins, izcīnot divas zelta medaļas vīriem gan 1500 m, gan 500 m, bronzu 1000 m un sudrabu komandu sacensībās. Katrin Router no ASV pirmo reizi izcīnīja zeltu 1500 m distancē. ASV komanda izcīnīja kopumā piecas medaļas. Netradicionāli daudz Eiropieši cīnījās pusfinālos un tuvu pietuvojās pjedestālam.

Arī mūsu līderis, Haralds Silovs, rādīja atzīstamu sniegumu šajās sacensībās, uzvarot savos skrējienos  gan 1500 m, gan 1000 m distancēs. Un viss vedināja uz to, ka Haralds varētu cīnīties par vietām finālos. Bet jau piektdienas vakarā, pēc labi aizvadītām trim sacensību   kārtām 1000m, Haralds sāka justies slikti un cīnījas ar paaugstinātu temperatūru. Bija skaidrs, ka viņš nevarēs cīnīties ar pilnu sparu un, iespējams, vispār nevarēs iziet uz starta. Ja Haralds neizietu uz startu Latvija zaudētu izredzes kvalificēties Vankuverei, jo nestartēšanas gadījumā sportistam tiek dota pēdējā vieta sacensībās, kā nefinišējušam. Ar ārstu atļauju Haralds devās uz startu 1500 m pusfinālā un noslidoja, necīnototies par vietu, kopvērtējumā tas deva viņam un Latvijai augsto 12. vietu. Līdzīga situācija risinājās 1000 m 1/8 finālā. Haralds mierīgi veica 1000 m distanci, ļaujot sevi apdzīt vairāk kā par apli. Kopvērtējumā 22. vietai.

Atgādināsim, ka 1000 m distancē Olimpskajās spēlēs piedalās 32 sportisti, bet priekšroka tiks dota trīs atlētiem no 1-8. vietu ieguvējiem komandu stafetēs. Ja šodien būtu atlase, vīriem Latvija varētu pārstāvēt ar vienu atlētu visās trijās distancēs. 1500 m Latvijai ir stabila vieta, 1000 m 30.vieta no 32 iespējamām, un 500 m 31.vieta no 32 iespējamām. Evita Krievāne dāmu konkurencē vistuvāk ir 500 m, kur viņai ir 36.pozīcija. Šie atlases kritēriji ir veikti uz tādas atlases bāzes, kad astoņu valstu (kas pārstāvēs OS stafetēs) trīs labākie sportisti aizņem 24.vietas un pārējie sportisti tiek pielaisti pa vienam no valsts, līdz pilnai kvotai.

Šie ir rezultāti pēc Kanādas Pasaules kausa posma, bet šāda pati aritmētika tiks veikta,  summējot arī ASV PK posmu, kas risināsies jau šo ceturtdienu Marquetē.  

Šobrīd Kanādā plosās gripas vīrus. Kanādas sacensību organizētāji veica visu dalībnieku vakcināciju, mūsu sportistiem bija treniņš un vakcinēties nepaspēja. Grūti spriest, vai tas ir  iemesls, kāpēc Haralds saslima, bet turēsim īkšķus, lai tas nebūtu nekas smags un lai mūsu līderis atlabst līdz nākamajam posmam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV