Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

SOK piedāvā uzvarēt olimpiskos čempionus

Ilze Āķe-Vīksne, 12.11.2009. 14:12

Visticamāk, neviens no mums peldēšanas celiņā nebūs ātrāks par astoņkārtējo olimpisko čempionu Maiklu Felpu vai veiklāks tenisa spēlētājs par olimpisko čempionu Rafaelu Nadalu. Tomēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piedāvā mums visiem šīs sporta slavenības pārspēt, iesaistoties interesantā un līdz šim nebijušā Interneta sacensībā.
SOK piedāvā uzvarēt olimpiskos čempionus

SOK sadarbībā ar interneta portālu YouTube izveidojusi starptautisku Interneta projektu „Labākais no mums” (The Best of Us Challenge). Projekta mērķis ir jaunu cilvēku iesaistīšana sava veida Olimpiskajās spēlēs, piedāvājot viņiem reālu iespēju “sacensties” ar Olimpiešiem virtuālā forumā.

Sacensības ir ļoti vienkāršas, interesentam ir jādodas uz Interneta mājas lapu http://thebestofuschallenge.olympic.org
un jāizvēlas kāda no olimpiešu piedāvātajām aktivitātēm, kurā varētu notikt savstarpēja sacensība.

Piemēram, Maikls Felps piedāvā sacensību stilizētā golfa spēlē, mēģinot trāpīt golfa bumbiņas mazos spainīšos, Rafaels Nadals izvēlējies sacensības ar tenisa bumbiņām, bet olimpiskā čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva aicina savus pretiniekus minūti no vietas mest ritentiņu. Pārspējiet viņu! Uzfilmējiet savu veikumu un ievietojiet video projekta mājas lapā! Dalībniekiem dota arī iespēja izveidot un lejupielādēt pašiem savu izaicinājumu.

Projektā iesaistījušies vairāk nekā 20 pasaulē labi zināmi olimpieši: kalnu slēpotājas Lindsija Vonna (Lindsey Vonn) un Pernilla Viberga (Pernilla Wiberg), vieglatlēti Kellija Holmsa (Kelly Holmes), Stīvs Hukers (Steve Hooker), Karolīna Klufta (Carolina Kluft) un daudzi citi.

Latvijas Olimpiskā komiteja SOK vārdā aicina arī visus Latvijas interesentus, jo īpaši jauniešus, apzināt savus talantus un iesaistīties sacensībā ar pasaules mēroga sporta zvaigznēm virtuālajās Olimpiskajās spēlēs.

Par piedalīšanos projektā un par olimpiešu izaicinājuma pārspēšanu ir paredzētas dažādas balvas, to starpā arī ceļojums uz ziemas Olimpiskajām spēlēm Vankūverā un uz I Jaunatnes Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju Singapūrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV