Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Šortrekists Haralds Silovs kvalificējies ISU Pasaules kausa ceturtā posma pusfinālam

Kristine Fogele, 13.11.2009. 14:24

12. novembra vakarā ASV pilsētā Marketē Latvijas šorttrekists Haralds Silovs, pārvarot trīs sacensību kārtas gan 1500 m, gan 500 m distancēs, kvalificējās šo sacensību 1500 m pusfinālam un 1/8 finālam 500 m, kuri notiks sestdien.
Šortrekists Haralds Silovs kvalificējies ISU Pasaules kausa ceturtā posma pusfinālam

Kā jau ziņojām, pagājušajā sestdienā Silovs saslima ar gripu un ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru nespēja cīnīties par iekļūšanu finālā. Uz šīm sacensībām Haralds ir spējis atlabt un pat uzrāda cienīgus rezultātus. Haralds pārliecinoši uzvarēja savā 1500 m priekšskrējienā, gan 1/8 finālā. 1/4 finālā mūsu atlēts taktiski nenoslidoja pareizi un finišēja ceturtais, bet tiesneši saskatīja pārkāpumu distancē, diskvalificēja japāņu sportistu, un tas Haraldu ierindoja trešajā vietā un līdz ar to deva ceļazīmi uz pusfinālu. Uz pusfinālu ir kvalificējušies 19 sportisti, kas tika sadalīti trijos skrējienos. Pirmie divi finišējošie cīnīsies finālā A , otrie 2 finālā B, bet pārējie izcīnīs savu vietu kopvērtējumā.

Pārējiem Latvijas izlases šorttrekistiem tik labi neveicās. Slavējami cīnījās Amerikā dzīvojošais Ansis Robs, kas pārvarēja priekšskrējienu, bet nespēja tik tālāk par 1/8 finālu. Kopvērtējumā augstā 47. vieta. Jēkabam Saulītim samērā stiprs priekšskrējiens un skrējienā izcīnīta ceturtā vieta nedeva kvalifikāciju 1/8 finālam. Kopvērtējumā 52. vieta no 79 startējošiem .

Evita Krievāne dāmu konkurencē, paliekot pēdējā savos skrējienos gan 1500 m, gan 500 m, izstājās no cīņas un ieņēma attiecīgi 1500 m 55. vietu un 500 m distancē 47. vietu. Pavisam startēja 59 atlētes.

Vīriem 500 m vislabāk padevās mūsu komandas līderim Haraldam Silovam, finišējot otrajam priekšskrējienā, trešajam 1/32 finālā, bet ar labi uzrādīto laiku iekļuva 1/16 finālā, kuru arī uzvarēja un iekļuva 1/8 finālā, kurš notiks šo svētdien .

Jēkabs Saulītis veiksmīgi pārvarēja pirmo kārtu, izcīnot trešo vietu savā skrējienā, un ar labi uzrādītu skrējiena laiku kvalificējās tālāk, otrajā kārtā viņam ielozēja ceturto starta pozīciju pie samērā viņam spēcīga skrējiena, un tas bija sportistam liktenīgi. Ceturtā vieta skrējienā un kopvērtējumā 49. vieta. Ansis ļoti spēcīgā pirmās kārtas skrējienā palika ceturtais, un summā tas deva 69. vietu .

Šodien mūsu atlētiem starti 1000 m distancē, kas sāksies pulksten 19:00 pēc Latvijas laika. Pirmie uz startu dosies vīri. Šodien tiks dots starts arī komandu stafetēm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV