Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs uzvarot 1000 m B finālā ieņem augsto 5 vietu

Kristīne Fogele, 16.11.2009. 16:11

Vakar, 15. novembrī, Marketē Pasaules Kausa  VI posma  sacensību pēdējā dienā Latvijas šorttreka meistars Haralds Silovs uzvarot B finālā izcīna 5. vietu un nodrošina Latvijai trīs kvotas pa vienai katrā distancē gaidāmajās 2010. gada Vankuveras olimpiskajās spēlēs.
Haralds Silovs uzvarot 1000 m B finālā ieņem augsto 5 vietu

Vakar mūsu Haraldam Silovam sacensības sākās ar neērtu 1/8 fināla skrējienu, sāncenši bija dienvidkorejietis Kwak Young –Su, kanādietis Francua Hamelins  un japānis Fudžimoto. Uzdevums bija tikt starp diviem labākajiem vai starp trešajiem finišējošiem  uzrādīt ceturto labāko laiku. Haralds uzņēma skrējienā vadību no pirmā apļa un tikai finišā piekāpās kanādietim. Rezultātā otrā vieta un ¼ fināls.  Nākamajā kārta pēc izlozes cerīga. Silovam nācās pacīnīties trīs apļus pirms finiša ar krievu Zaharovu un rezultātā otrā vieta aiz dienvidkorejieša Sung Si-Bak .  ½ fināls Haraldam nepadevās, kā bija domāts, vai arī nesen pārciestā gripa lika par sevi manīt. Mūsu šorttreka meistars, atrodoties ceturtajā pozīcijā, tā arī neatrada iespēju kādu apdzīt. Pusfinālā pirmie divi kvalificējas A finālam, bet trešais un ceturtais B finālam. B finālā Haralds pierādīja savu varenību un aukstasinīgi pēdējā taisnē apdzina amerikāni Antoniju Lobello un izcīnīja uzvaru skrējienā un piekto vietu kopvērtējumā, kas summā dod tiesības pārstāvēt Latviju olimpiādē arī 1000 m distancē.

Vēl vakar notika komandu stafetes. Tomēr brīnumi nenotika un abas priekšsacīkšu pārsteiguma autores Francijas un Nīderlandes komandas netika augstāk par 7. un 8. vietu. Savukārt Vācijas izlase ieņēma augsto ceturto vietu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV