Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Zaudējums mača galotnē „baroniem”

Mārtiņš Kozlovskis, 19.11.2009. 09:49

Otrdien, 17. novembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā trešo neveiksmi šā gada Latvijas Basketbola līgā piedzīvoja „Liepājas Lauvas” basketbolisti, kas tikai pašā mača izskaņā atzina pašreizējo Latvijas vicečempionu BK „Barons” komandas pārākumu ar rezultātu 70:78 (16:21, 28:23, 15:13, 11:21).
Zaudējums mača galotnē „baroniem”

Spriest par pašreizējo „Barons” spēku pirms šīs spēles bija par agru, jo Latvijas vicečempioniem šī bija pirmā nopietnā spēle šajā sezonā un šādu sastāvu. Līdz šim trīs pārliecinošas uzvaras bija pār novājināto „Ķeizarmežs” komandu un vēl viens panākums pret „Zemgales” basketbolistiem, savukārt, liepājniekiem bilance nebija tik iepriecinoša – četras uzvaras un divi zaudējumi. Lai gan jāsaka, ka „Lauvām” pretiniekos arī bijuši spēcīgāki pretinieki.

Kā vēlāk izrādījās, mačs tik tiešām bija interesants un spēles liktenis izšķīrās tikai pēdējās sekundēs, kur nedaudz veiksmīgāki izrādījās pašreizējie Latvijas vicečempioni.

„Barons” savu pašreizējo līderpozīciju LBL turnīra tabulā sāka apliecināt jau no spēles sākuma, izvirzoties vadībā ar 13:2, kas bija kā auksta duša mājiniekiem. Tomēr „Barons” ofensīva tika apturēta un „Lauvām” izdevās nedaudz pietuvoties (9:17), turklāt līdz ceturtdaļas beigām rīdzinieku pārsvars bija sarucis līdz pieciem punktiem – 16:21.

Mājinieki turpināja deldēt „Barons” pārsvaru arī otrajā ceturtdaļā un vienubrīd rezultāts bija tikai 20:21 rīdzinieku labā. Taču īsā laika sprīdī Rīgas basketbolisti guva vairākus punktus pēc kārtas, atjaunojot 10 punktu pārsvaru. Tomēr pēdējais vārds pirmajā puslaikā piederēja mājiniekiem, kuri nepilnu divu minūšu laikā sniedza atbildi un līdz ar pirmā puslaika beigu signālu Ansons ar „triecienu” grozā no augšas spēli līdzsvaroja – 44:44.

Pēc pārtraukuma laukumā turpinājās līdzīga cīņa, lai gan lielākoties vadībā turējās viesi. Taču atkal ceturtdaļas beigas veiksmīgāk nospēlēja mājinieki, kuri pirms izšķirošajām desmit minūtēm atradās jau nelielā vadībā – 59:57.

Pēdējās desmit minūtes aizritēja līdzīgā un mazrezultatīvā cīņā. Abas komandas vairākas reizes izcēlās ar nevajadzīgām kļūdām, kas spilgti liecināja par šīs spēles nozīmīgumu un vēlmi uzvarēt. Četras minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām liepājnieki bija iekrājuši četru punktu pārsvaru – 65:61, taču ar to bija par maz un pēc „Barons” vairākiem gūtiem punktiem pēc kārtas, notika vadības maiņa – 65:66. Divas minūtes līdz spēles beigām ''Barons'' bija vadībā ar 68:71 un liepājniekiem bija ne mazums iespēju rezultātu izlīdzināt, taču bumba nekādi nelidoja grozā un pēc Uvja Helmaņa tālmetiena dažas sekundes pirms beigu finālsvilpes, tika uzstādīts spēles galarezultāts – 70:78.

Kārtējo rezultatīvo spēli mājiniekiem aizvadīja abi komandas leģionāri. Laimonas Kiselius šajā mačā izcēlās ar 21 gūto punktu, savukārt, Oļegs Kožeņecs guva 17 punktus. Pretiniekiem labākie ar 17 punktiem bija Ivars Timermanis un pieredzējušais Latvijas izlases dalībnieks Uvis Helmanis.

 

Diemžēl šis „Liepājas Lauvām” bija ceturtais zaudējums pēc kārtas un trešais zaudējums šā gada LBL turnīra ietvaros. Taču „Lauvām” pēc iespējas ir ātrāk jāaizmirst šīs pēdējās spēles, jo pēc trijām dienām gaidāms nākamais pārbaudījums, turklāt, nekāds vieglais. Komandai šo piektdien būs jādodas uz Valmieru, lai stātos pretim neērtajiem „Valmiera” basketbolistiem. Šī būs Latvijas Basketbola līgas spēle un tās sākums pulksten 18:30.

Savukārt, nākošo spēli savās mājās BK „Liepājas Lauvas” aizvadīs 28. novembrī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies Lietuvas šā brīža trešā spēcīgākā komanda „Šiauļai”. Šī būs Baltijas Basketbola līgas spēle un tās sākums pulksten 16:00.

Latvijas Basketbola līga. 17.novembris

''Liepājas Lauvas'' – BK ''Barons'' 70:78 (16:21, 28:23, 15:13, 11:21)

''Liepājas Lauvas'': Kiselius 21, Kožeņecs 17 (5 atl.b.), Ansons 14, Kosuškins 6, Viļums 4, Pusaudzis 4, Patmalnieks 2, Kravčenko 2, Ate

BK ''Barons'': Timermanis 17 (7 atl.b.), Helmanis 17, Zorins 16 (9 atl.b.), Sirsniņš 13 (4 rez.p.), Vītols 8 (4 rez.p.), Šlesers 3, Regsdeils 2, Jaunzems 2, Feldmanis, Raiskums, Pīternieks.

Foto: Mārtiņš Sīlis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV