Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

"Lauvas" piekāpjas spēcīgajai "Šiauļu" komandai

Mārtiņš Kozlovskis, 30.11.2009. 12:09

Sestdien, 28. novembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā savu septīto neveiksmi Baltijas Basketbola Elites divīzijā piedzīvoja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas atzina "Šiauļiai" komandas pārākumu ar rezultātu 76:94 (18:27, 19:29, 18:20, 21:18).
"Lauvas" piekāpjas spēcīgajai "Šiauļu" komandai

Spēle solījās būt smaga, jo „Šiauļai” šo sezonu ir iesākuši tiešām labi. Lietuvas čempionātā komanda kopā ar „Lietuvos Rytas” dala 2.-3. vietu turnīra tabulā ar izcīnītām septiņām uzvarām un piedzīvotu tikai vienu zaudējumu. Turklāt, BBL turnīra tabulā lietuvieši atradās augstajā 4. vietā ar izcīnītām četrām uzvarām un piedzīvotiem trijiem zaudējumiem.

Savukārt liepājniekiem šī sezona rit ar mainīgām sekmēm - ir gan uzvaras pār "Ventspils" basketbolistiem, gan zaudējumi vieniem no sīvākajiem konkurentiem "Valmiera" basketbolistiem.

Kopumā bilance BBL Elites divīzijas turnīra tabulā nebija no tām spožākajām un diemžēl tā netika uzlabota arī šajā spēlē.

Maču veiksmīgāk iesāka viesi, kuri ātri vien izvirzījās vadībā ar 4:11 un arī turpinājumā liepājnieki nespēja lauzt spēles gaitu, jo apskaužami precīzi uzbrukumos darbojās lietuvieši, kuri pirmās desmit minūtēs pabeidza ar deviņu punktu pārsvaru - 18:27.

Otrā ceturtdaļa iesākās ar Patmalnieka trīspunktnieku, pēc kā ''Lauvas'' samazināja starpību līdz 21:27, taču turpinājums nebija tik veiksmīgs. Lietuvas basketbolisti turpināja uzbrukt ar augstu metiena precizitāti un pamazām rezultāta starpība tika palielināta un lielajā pārtraukumā "Lauvas" devās ar 20 punktu deficītu - 36:56.

Pēc lielā pārtraukuma turpinājās viesu pārsvars un rezultāta starpība pieauga. Ceturtdaļas beigas gan veiksmīgāk nospēlēja mājinieki, taču joprojām pārliecinošs viesu pārsvars - 54:76.

Pēdējās desmit minūtes atsevišķi ņemot gan uzvarēja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, taču galarezultātu tas nemainīja - 76:94 pārliecinoša uzvara spēcīgajai "Šiauļiai" komandai no Lietuvas.

Rezultatīvu sniegumu liepājniekiem nodemonstrēja komandas līderis Oļegs Kožeņecs, kurš šajā mačā izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem. Savukārt, pretiniekiem labākais ar 21 gūto punktu bija komandas leģionārs Deriks Lovs.

Nākošo spēli "Lauvas" aizvadīs trešdien, 2. decembrī, kad izbraukumā tiksies ar "Zemgale" basketbolistiem no Jelgavas. Savukārt, nākošo mājas spēli "Lauvas" aizvadīs 4. decembrī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies "Ķeizarmežs" basketbolisti. Spēles sākums pulksten 19:30.

Baltijas Basketbola līga, Elites divīzija. 28.novembris

''Liepājas Lauvas'' - ''Šiauļiai'' 76:94 (18:27, 18:29, 18:20, 21:18)

''Liepājas Lauvas'': Kožeņecs 22 (6 atl.b., 4 rez.p.), Kiselius 18, Pusaudzis 12, Patmalnieks 11, Ansons 10, Tukišs 3, Kosuškins, Viļums, Ate, Kravčenko

''Šiauļiai'': Lovs 21 (6 atl.b., 3 rez.p.), Kuzminskas 20, Siksnius 17, Brauns 11 (8 atl.b.), Sarakausks 8, Žukausks 8, Oreliks 7 (7 atl.b.), Grafs 2.

Tajā pašā dienā tika aizvadītas vēl divas basketbola spēles. Pirmā no tām norisinājās pulksten 12:00, kad savu trešo Latvijas Sieviešu basketbola 1. līgas spēli aizvadīja „Liepājas Metalurgs 2” basketbolistes. Šoreiz liepājniecēm pretim stājās BK „Ventspils” meitenes un līdzīgā spēlē visā tā garumā, uzvaru tomēr izcīnīja viešņas – 69:75.

Savukārt pulksten 18:00, uzreiz pēc BBL Elites divīzijas spēles, laukumā devās „Liepājas Lauvas” fārmklubs, kuri aizvadīja savu ceturto spēli jaunizveidotajā Rietumu Līgā, sacenšoties ar komandu „Partner Broker” no Tukuma.

Jau no pirmajām minūtēm mājinieki pārņēma spēles iniciatīvu un mača uzvarētājs bija zināms jau pēc pirmajām desmit minūtēm, kad liepājnieki bija iekrājuši jau 21 punkta pārsvaru – 28:7. Beigu beigās „Liepājas Lauvas 2” izcīnīja vairāk nekā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu – 92:34.

Rezultatīvu spēli liepājniekiem aizvadīja Mareks Mejeris un Artūrs Freimanis, kuri guva pa 18 punktiem. Savukārt, pretiniekiem labākais ar 12 punktiem bija komandas spēlējošais treneris Mārtiņš Tīss.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV