Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Vīriešu basketbola valstsvienības trenera kandidāts – Gundars Vētra

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 08.12.2009. 18:12

Otrdien, 8. decembrī, notika LBS valdes sēde, kurā izskatīja LBS 2010. gada budžeta projektu un Latvijas Nacionālo basketbola valstsvienību un Latvijas jaunatnes valstsvienību galveno treneru kandidatūras.

Valsts finansējums Nacionālo pieaugušo un jaunatnes valstsvienībām pēdējā gada laikā ir ievērojami samazināts. Turklāt, Ministru Kabinets ir pieņēmis lēmumu par Jaunatnes basketbola metodiskā centra likvidāciju, kas līdz šim bija galvenais jaunatnes valstsvienību finansējuma nodrošinātājs. Šobrīd nav skaidrs kā tiks kompensēts valstsvienību finansiālais nodrošinājums nepieciešamajā apjomā. LBS budžeta (tajā skaitā valstsvienību programmas dalībai Eiropas čempionātos), sabalansēšana ir galvenais uzdevums līdz nākamajai LBS valdes sēdei.

Kā galveno kandidātu Latvijas Nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības galvenā trenera amatam, LBS valde noteica Gundaru Vētru.

Par jaunatnes valstsvienību galvenajiem treneriem apstiprināti:
U-20 jaunieši – Varis Krūmiņš;
U-20 jaunietes – Mārtiņš Zībarts;
U-18 jaunieši – Ziedonis Jansons;
U-16 jaunieši – Raivo Otersons;
U-16 jaunietes – Ainārs Čukste;
U-14 jaunieši – Nikolajs Mazurs
U-14 jaunietes – Mudīte Zandere

Līgumi ar valstsvienību treneriem tiks parakstīti tikai pēc LBS budžeta apstiprināšanas.

Attiecībā uz sieviešu valstsvienības galveno treneri LBS valde nolēma turpināt pārrunas ar kandidātiem līdz LBS budžeta apstiprināšanai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV