Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

No zaudējuma neglābj pat Niedolas 44 gūtie punkti

Mārtiņš Kozlovskis, 09.12.2009. 12:22

Otrdien, 8. oktobrī, Liepājas Olimpiskajā centrā pēc ilgāka pārtraukuma mājas spēli Latvijas Sieviešu Basketbola līgā aizvadīja „Liepājas Metalurgs” basketbolistes, kas neskatoties uz Sabīnes Niedolas 44 gūtajiem punktiem saspringtā mača galotnē atzina „RTU Merks” komandas pārākumu ar rezultātu 69:77.
No zaudējuma neglābj pat Niedolas 44 gūtie punkti

Spēle pret rīdziniecēm solījās būt spraiga un interesanta, turklāt šī bija pirmā reize šosezon, kad savu skatītāju klātbūtnē spēlējam bija iespēja redzēt Sabīni Niedolu, kura, godīgi sakot, vilties nelika un šajā mačā guva vairāk nekā pusi no komandas kopā gūtajiem punktiem, tomēr ar to bija par maz un arī šoreiz liepājniecēm nācās samierināties ar zaudējumu.

Maču labāk iesāka tieši viešņas, kuras ātri vien pārņēma spēles gaitu un spēlē dominēja līdz pat pirmā puslaika izskaņai, kurā liepājnieces devās pie sešu punktu deficīta - 28:34.

Acīmredzami lielais pārtraukums par labu nāca mājiniecēm, kuras ātri vien ne tikai panāca pretinieces, bet spēja izvirzīties arī vadībā (45:44). Taču pašu ceturtdaļas izskaņu atkal nedaudz labāk nospēlēja viešņas, tādējādi, pirms izšķirošajām desmit minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja vairs tikai minimālu RTU komandas vadību - 47:48.

Diemžēl pēdējās desmit minūtes liepājniecēm nebija no tām labākajām un ceturtdaļas vidū RTU komanda bija iekrājusi jau astoņu punktu pārsvaru. Liepājnieces padoties negrasījās, taču ar vienas spēlētājas pūlēm bija par maz un galu galā tika piedzīvots zaudējums gan šajā ceturtdaļā, gan visā mačā kopumā – 69:77.

Par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva Sabīne Niedola, kura kopā guva 44 (!!!) punktus no komandas 69 kopā gūtajiem. Savukārt, pretiniecēm labākā ar 20 punktiem bija Liepājā dzimusī un augusī Ieva Malkevica, kura uzsākot studijas Rīgā spēlē tieši šajā komandā.

Diemžēl liepājniecēm šis bija jau desmitais zaudējums un pēdējā vieta turnīra tabulā, savukārt, pretiniecēm šī bija septītā uzvara un trešā vieta turnīra tabulā.

Nākošo spēli „Liepājas Metalurgs” meitenes aizvadīs savās mājās pret komandu „LU”, kas turnīra tabulā atrodas tikai nedaudz augstāk par liepājniecēm. Spēle paredzēta nākošo otrdien, 15. decembrī, pulksten 17:30. Spēles norises vieta paliek nemainīga – Liepājas Olimpiskā centra sporta zāle Nr. 1.

Ieeja uz spēli: bezmaksas.

Latvijas Sieviešu Basketbola līga, 8. decembris

„Liepājas Metalurgs” – „RTU Merks” 69:77 (11:18, 17:16, 19:14, 22:29)
„Liepājas Metalurgs”: Niedola 44 (11 atl.b.), Pelše 8, Simanoviča 6, Zuzāne 4, Pinstere 2, Alilujeva 2, Bauze 1.
„RTU Merks”: Malkevica 20, Lazdeniece 16, Langenfelde 12, Mača 9, Gotfrīda 7, Štauere 7, Pokšāne 6.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV