Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Nesekmīgie nevarēs pārstāvēt valstsvienību

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 09.12.2009. 15:31 | komentāri (1)

Otrdien, 8. decembrī, notikušajā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē tika noteikts, ka turpmāk, lai startētu kādā no jaunatnes basketbola valstsvienībām (U-14, U-16, U-18 un U-20), viens no priekšnoteikumiem būs sekmība mācībās.

Pēc šīs vasaras Eiropas Čempionāta basketbolā vīriešiem, LBS ir uzsākusi ceļu uz vērtību maiņu visu vecuma basketbolistiem un basketbolistēm. Kā viens no mērķiem ir atbildības palielināšana pārstāvot Latvijas valstsvienību. Lai līderi basketbola laukumā varētu būt līderi arī ārpus tā, tiem vispirms ir jābūt sekmīgiem mācībās, līdz ar to LBS valde ir noteikusi, ka viens no priekšnoteikumiem dalībai Nacionālajā valstsvienībā būs sekmība mācībās.

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps: “Tikai viens no miljona kļūst par izcilu spēlētāju, kurš ar savu spēli rāda piemēru un iedvesmo citus. Tāpēc ir svarīgi, lai basketbola vidē veidotos ne tikai profesionāli basketbola spēlētāji, bet arī personības citās sfērās – ārsti, žurnālisti, skolotāji un citu profesiju pārstāvji, kuri dzīves rūdījumu guvuši tieši basketbolā. Tikai rūpīgi un atbildīgi attiecoties pret mācībām skolas solā, šos mērķus būs iespējams sasniegt”.

Atgādinam, ka tāpat LBS valdes sēdē par jaunatnes valstsvienību galvenajiem treneriem tika apstiprināti:

U-20 jaunieši – Varis Krūmiņš;
U-20 jaunietes – Mārtiņš Zībarts;
U-18 jaunieši – Ziedonis Jansons;
U-16 jaunieši – Raivo Otersons;
U-16 jaunietes – Ainārs Čukste;
U-14 jaunieši – Nikolajs Mazurs
U-14 jaunietes – Mudīte Zandere

Līgumi ar valstsvienību treneriem tiks parakstīti tikai pēc LBS budžeta apstiprināšanas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV