Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Uvis Slakteris kļūst F2 Pasaules Čempionāta kopvērtējuma līderi

Riga Powerboat Team, 14.12.2009. 21:17

Šodien, 14. decembrī, „Riga Powerboat Team” komandas pilots Uvis Slakteris F2 Pasaules Čempionāta 3. posmā Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Fudžeirā izcīnīja otro vietu. Neskatoties uz to, ka treniņu braucienos viņš apmeta „nāves cilpu” un paspēja piedalīties tikai vienā kvalifikācijas braucienā, Uvis izcīnīja pietiekamu punktu daudzumu, lai kopvērtējumā izvirzītos pirmajā vietā. Pirmo reizi Latvijas vēsturē Latvijas pilots ir F2 Pasaules Čempionāta kopvērtējuma līderis.
Uvis Slakteris kļūst F2 Pasaules Čempionāta kopvērtējuma līderi

Brīvajos treniņos piloti piedzīvoja neapskaužamus laika apstākļus. Stiprs lietus samazināja redzamību tuvu nullei, un lielais vējš sacēla metru augstus viļņus. Uvim, garā taisnē sasniedzot lielu ātrumu, uzpūta spēcīga vēja brāzma, kas Uvja laivu uzmeta gaisā. Uvis uzmeta „nāves cilpu” un piezemējoties ūdenī smagi satraumēja laivas priekšu un motoru.  Rezultātā laivu braukšanas kārtībā bija iespējams sataisīt tikai uz otro kvalifikācijas posmu. Taču tas neapturēja Uvja cīņas sparu, un viņš izcīnīja iespēju startēt finālbraucienā no ceturtās pozīcijas.

Finālbraucienā Uvis apdzina divus konkurentus un spēja noturēties otrajā vietā līdz sacensību beigām. Pēc šī – trešā posma Uvis papildināja savu punktu skaitu par 15, kas nodrošināja viņam kopvērtējuma līdera pozīcijas ar 33 punktiem.

Aizparīt, 17. decembrī, norisināsies pēdējais – ceturtais Pasaules Čempionāta posms, pēc kura pilnīgi skaidri būs iespējams noteikt, kurš ir Pasaules čempiona titula turētājs. Uvis šīs sacensības gaida ar nepacietību un gatavojās ar pilnu nopietnību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV