Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

BK „Liepājas Lauvas” sākuši pieticīgi

Mārtiņš Kozlovskis, 29.12.2009. 13:49

Jau puse sezonas ir aizritējusi un basketbola klubs „Liepājas Lauvas” vēlas atskatīties uz visiem spēļu rezultātiem, kas aizritējuši gan Baltijas līgas Elites divīzijā, gan Latvijas Basketbola līgā, kur liepājniekiem sekmes šobrīd ir krietni vien labākas.
BK „Liepājas Lauvas” sākuši pieticīgi

Liepājnieki gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka jau jūnija vidū, kad tika aizvadīti smagi fiziskie treniņi Daugavas stadionā Artūra Košeļeva vadībā. Treniņos pārsvarā piedalījās gados jaunie basketbolisti, taču vēlāk pievienojās arī pieredzējušāki spēlētāji - Vairis Pusaudzis, Klāvs Ansons, Jānis Porziņģis.

Laika gaitā ļoti aktuāls kļuva jautājums par pēdējo vietu Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā, kur vietu no latviešiem jau bija rezervējušas „VEF Rīga”, BK „Ventspils” un BK „Valmiera” komandas. Visi bija pārliecināti, ka pēdējo vietu ieņems kāds no Rīgas dūžiem „ASK” vai „Barons”, taču LBS izvairījās pieņemt šo lēmumu, tādējādi galējais vārds piederēja BBL vadībai. Neticami, bet fakts – par pēdējo komandu BBL Elitē tika izvēlēti tieši BK „Liepājas Lauvas”.

Pelnīti vai nepelnīti – ilgi spriedelēja par šo lēmumu, taču Liepājā viss noritēja ar lielu apņēmību. Vēl bez šobrīd esošajiem spēlētājiem (Mareks Mejeris, Artis Ate, Kristaps Frīdenbergs, Vairis Pusaudzis, Klāvs Ansons, Jevgēņijs Kosuškins) pamazām tika piesaistīti jauni spēlētāji – Edmunds Tukišs, Einārs Tukišs, Sandis Silavs, Kalvis Sprūde un Juris Patmalnieks. Tika apstiprināti arī komandas treneri – Armands Misus un otrā trenera iespēja tika dota Igoram Kuzņecovam, kurš iepriekšējā gadā pildīja menedžera pienākumus.

Kopumā komanda aizvadīja septiņas oficiālas draudzības spēles, tai skaitā piedaloties Liepājas Olimpiskā centra rīkotajā turnīrā, kur vēl bez liepājniekiem startēja „Tartu/Rock” no Igaunijas, BK „Severstaļ” no Krievijas un „DniproAzot” no Ukrainas.

Spēles nebija tik veiksmīgas un kopumā tika piedzīvoti seši zaudējumi, tai skaitā paliekot pēdējā 4. vietā Liepājas Olimpiskā centra rīkotajā turnīrā. Taču pēdējā pirmssezonas spēlē izdevās tikt pie uzvaras, kad tika pārspēti Klaipēdas „Neptunas” basketbolisti.

Arī sezonas pirmā spēle nebija no tām labākajām – pretiniekos bija Valda Valtera „VEF Rīga” basketbolisti, kuri mūsējos bija pārspējuši jau pirmssezonas draudzības spēlē. Arī šoreiz gana labāki bija rīdzinieki, tādējādi, komandas mikroklimats bija krietni vien iedragāts.

Bija skaidrs, ka komanda tajā brīdī pamatīgi buksēja un bija nepieciešami papildinājumi, kā arī notika – komandai pievienojās bez līguma esošais Uģis Viļums, Mārtiņš Kravčenko, Laimonas Kiselius no Lietuvas, Oļegs Kožeņecs no Baltkrievijas un uz īsu laiku uzspēlēja arī Artūrs Štālbergs, kurš vēlāk karjeru turpināja „VEF” komandā.

Šie spēlētāji uzlaboja komandas sniegumu, turklāt, liepājnieku sastāvā pamazām sāka iezīmēties arī galvenie komandas vilcēji – Oļegs Kožeņecs un Laimonas Kiselius.

Oktobra mēnesis bija īsts pārsteigumu mēnesis, jo divas reizes tika pārspēti Latvijas čempioni BK „Ventspils”. Turklāt, izbraukumā tika izrauta uzvara pār „Valmieras” basketbolistiem, lai gan pēc tam uzreiz sekoja zaudējums tiem pašiem valmieriešiem savās mājās.

Oktobra beigās savas spēles uzsāka arī „Liepājas Lauvas” fārmklubs, kas šajā sezonā finansiālu apsvērumu dēļ startē jaunizveidotajā Rietumu Līgā, nevis LBL 2. divīzijā. Jāsaka gan, ka liepājnieki ir stipri vien pārāki pār saviem Kurzemes pretiniekiem un šobrīd fārmkluba kontā ir tikai un vienīgi uzvaras.

Novembra sākumā patīkamu balvu saņēma mūsu komandas līderis Oļegs Kožeņecs, kurš tika atzīsts par oktobra mēneša LBL vērtīgāko spēlētāju, vidēji mačā gūstot 18,5 punktus, taču tas laikam bija vienīgais īpaši patīkamais brīdis šajā mēnesī. Diemžēl „Lauvas” izcīnīja tikai divas uzvaras pār ņemamiem pretiniekiem BK „Zemgale” un „Ķeizarmežs”, bet tika piedzīvoti pieci zaudējumi. Lai gan jāsaka, ka veiksme arī nebija mūsu komandas sabiedrotā, jo tika piedzīvoti vairāki zaudējumi tieši mača galotnēs (BK „Valmiera”, „Nevežis”, BK „Barons”).

Decembra mēnesī kopumā tika aizvadītas piecas spēles un arī šajās reizēs tika piedzīvoti divi minimāli zaudējumi „Barons” un „Kalev/Cramo” basketbolistiem. Protams, pēdējā spēlē pret Baltijas un Lietuvas čempioniem „Lietuvos Rytas” cerības uz panākumu bija minimālas, taču parādītais sniegums Liepājas Olimpiskajā centrā šķiet visiem klātesošajiem liepājniekiem bija iepriecinošs.

Kopējā liepājnieku bilance šajā pirmajā pusgadā ir negatīva (8 uzvaras un 13 zaudējumi), taču ir jūtams progress, kas, cerams, tiks turpināts arī nākošajā gadā. Patīkami, ka komandā ir atrasti tādi spēlētāji kā Oļegs Kožeņecs un Laimonas Kiselius, kuri vidēji spēlēs gūst vairāk par 15 punktiem (no 21 sezonas spēlēm 17 reizēs rezultatīvākais spēlētājs ir bijis kāds no abiem leģionāriem), taču tajā pašā laikā citiem spēlētājiem tiek dota mazāka iespēja. Koks ar diviem galiem – taču uz doto brīdi ir jābūt priecīgiem par šādiem spēlētājiem Liepājā.

Kopumā var secināt, ka lielus brīnumus „Liepājas Lauvas” šajā pusgadā nav paveikuši, ja neņem vērā divas uzvaras pār BK „Ventspils” basketbolistiem. Taču sezona ir tikai pusē un kā visiem zināms, tikai februāra otrajā pusē būs daudzmaz zināms, kura komanda uz ko ir spējīga.

Cerams, ka Liepājas basketbola klubs otrajā sezonas pusē spēs paveikt lielas uzvaras arī Baltijas Basketbola līgā un pēdējā vieta mūsu klubam nebūs uz ilgu laiku. Šobrīd komandai ir neliela spēļu atpūta, taču treniņi joprojām ir smagi, jo pavisam drīz, 6.janvārī, gaidāma pirmā 2010. gada spēle, kur Jelgavā būs jātiekas ar vietējo BK „Zemgale” komandu.

BK „Liepājas Lauvas” spēļu rezultāti:

Pirmssezonas pārbaudes spēles

5.septembris   BK „Liepājas Lauvas” – BK „Severstal”          75:84 (J.Patmalnieks – 22punkti)
10.septembris BK „Liepājas Lauvas” – „Tartu/Rock” 76:82 (J.Patmalnieks – 18 punkti)
11.septembris BK „Liepājas Lauvas” – BK „Severstal”          69:78 (J.Kosuškins – 20 punkti)
12.septembris BK „Liepājas Lauvas” – „DniproAzot” 61:77 (V.Pusaudzis – 14 punkti)
17.septembris BK „Liepājas Lauvas” – BK „Ventspils”           69:82 (A.Masiulis – 22 punkti)
18.septembris „VEF Rīga” – BK „Liepājas Lauvas”   94:67 (L.Kiselius – 22 punkti)
25.septembris BK „Liepājas Lauvas” – „Neptunas”    77:56 (J.Patmalnieks - 18 punkti)

BBL Elites divīzija

30.septembris BBL     BK „Liepājas Lauvas” – „VEF Rīga” 57:95 (M.Kravčenko – 16 punkti)
13.oktobris      BBL     BK „Liepājas Lauvas” – BK „Ventspils 64:62 (L.Kiselius – 17 punkti)
16.oktobris      BBL     „Lietuvos Rytas” – „Liepājas Lauvas” 118:59 (L.Kiselius – 15 punkti)
26.oktobris      BBL     „Tartu/Rock” – BK „Liepājas Lauvas” 64:60 (L.Kiselius – 16 punkti)
31.oktobris      BBL     BK „Liepājas Lauvas” – BK „Valmiera” 69:73 (O.Kožeņecs – 23 punkti)
14.novembris  BBL     „Nevežis” – BK „Liepājas Lauvas” 70:69 (O.Kožeņecs – 16 punkti)
15.novembris  BBL     Kauņas „Žalgiris” – „Liepājas Lauvas” 74:63 (L.Kiselius – 18 punkti)
28.novembris  BBL     BK „Liepājas Lauvas” – „Šiauļai” 76:94 (O.Kožeņecs – 22 punkti)
14.decembris  BBL     „Kalev/Cramo” – „Liepājas Lauvas” 88:79 (O.Kožeņecs – 27 punkti)
23.decembris  BBL     „Liepājas Lauvas” – „Lietuvos Rytas” 67:85 (O.Kožeņecs – 23 punkti)

LBL 1.divīzija

7.oktobris        LBL      „Ķeizarmežs” – BK „Liepājas Lauvas” 58:95 (L.Kiselius – 23 punkti)
10.oktobris      LBL      „Liepājas Lauvas” – BK „Valmiera” 72:79 (O.Kožeņecs – 26 punkti)
21.oktobris      LBL      BK „Ventspils” - BK „Liepājas Lauvas” 73:82 (O.Kožeņecs – 17 punkti)
25.oktobris      LBL      BK „Valmiera” - BK „Liepājas Lauvas” 70:72 (O.Kožeņecs – 24 punkti)
4.novembris    LBL      BK „Liepājas Lauvas” – BK „Zemgale” 98:91 (U.Viļums – 25 punkti)
6.novembris    LBL      „VEF Rīga” – BK „Liepājas Lauvas” 84:73 (O.Kožeņecs – 26 punkti)
17.novembris  LBL      BK „Liepājas Lauvas” – BK „Barons” 70:78 (L.Kiselius – 21 punkti)
25.novembris  LBL      „Ķeizarmežs” – BK „Liepājas Lauvas” 52:96 (K.Ansons – 16 punkti)
2.decembris    LBL      BK „Zemgale” – BK „Liepājas Lauvas” 70:78 (O.Kožeņecs – 19 punkti)
4.decembris    LBL      BK „Liepājas Lauvas” – „Ķeizarmežs” 89:71 (K.Sprūde – 17 punkti)
9.decembris    LBL      BK „Barons” – BK „Liepājas Lauvas” 90:82 (L.Kiselius – 23 punkti)

Rietumu līga

22.oktobris      „Liepājas Lauvas 2” – „Brīvsolis” 133:52 (Sandis Silavs – 21 punkti)
31.oktobris      „Liepājas Lauvas 2” – SK „Kandava” 82:64 (Artis Ate – 16 punkti)
12.novembris  „Lapmežciems” – „Liepājas Lauvas 2” 65:100 (M. Mejeris – 20 punkti)
28.novembris  „Liepājas Lauvas 2” – „Partner Broker” 92:34 (M. Mejeris – 18 punkti)
11.decembris  „Tukuma sporta skola” – „Liepājas Lauvas 2” 59:100 (M. Mejeris – 26 punkti)
15.decembris  „Liepājas Lauvas 2” – „Talsi” 105:55 (Artis Ate – 20 punkti)
27.decembris  „Kuldīga” – „Liepājas Lauvas 2” 54:95 (Artis Ate – 31 punkti).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV