Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Eiropas čempionāts daiļslidošanā būs skatāms LTV 7

Māris Rīmenis, 07.01.2010. 13:54 | komentāri (2)

No 19.-24.janvārim Tallinā notiks Eiropas meistarsacīkstes daiļslidošanā un tās pilnībā pārraidīs arī LTV 7. Pirmo reizi tik liels sarīkojums notiek mūsu kaimiņu valstī Igaunijā – Tallinas „Saku Suurhall”. Latviju kontinenta čempionātā pārstāvēs Žanna Pugača un Stasija Raģe sieviešu konkurencē un Ģirts Jēkabsons vīriešiem.

Sacensību programmā Tallinā būs četras disciplīnas – individuāli vīriešiem un sievietēm, tāpat pāru slidojumi un arī dejas uz ledus. Nepilnu mēnesi pirms Vankūveras ziemas olimpiskajām spēlēm būs īpaša interese par daiļslidošanu, jo daudzi labākie eiropieši var pretendēt uz medaļām arī Vankūverā.

Sieviešu konkurencē pie uzvaras kaimiņu valstī noteikti centīsies tikt kāda no labākajām Somijas daiļslidotājām – Laura Lepisto vai Kira Korpi. Pieteikumā lasāmas vēl daudzas izcilas sportistes – itāliete Karolīna Kostnere, ungāriete Jūlija Sebastjena, tāpat vēl dažu valstu līderes. Vīriešiem ir trīs izteikti favorīti –čehs Tomašs Verners, francūzis Braiens Žubērs un šveicietis Stefans Lambjels. Visi šie slidotāji var pacīnīties arī par olimpisko zelta medaļu februārī  Vankūverā. Pāru slidojumos allaž favorītu lomā Vācijas duets Aļona Savčenko/Robins Šolkovijs, tāpat arī vairāki Krievijas pāri. Plašs favorītu loks arī dejās uz ledus, ko daudzi uzskata par saistošāko daiļslidošanas disciplīnu.

LTV 7 tiešraidēs no 19.-24.janvārim visas disciplīnas, tāpat noslēgumā vēl varēs redzēt visu čempionāta laureātu paraugdemonstrējumus. Sacensības komentēs daiļslidošanas speciāliste Agita Ābele un Normunds Melderis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV