Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

"Liepājas Lauvas" atzīst BK "Barons" pārākumu

Mārtiņš Kozlovskis, 11.01.2010. 10:05

Sestdien, 9. janvārī, sesto neveiksmi Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā piedzīvoja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas spēlējot savā laukumā piekāpās BK "Barons" basketbolistiem ar rezultātu 62:68 (11:21, 17:14, 13:13, 21:20).
"Liepājas Lauvas" atzīst BK "Barons" pārākumu

Abām komandām jaunais gads nebija iesācies pārāk veiksmīgi. „Barons” basketbolisti savās mājās cieta zaudējumu „Valmiera” basketbolistiem ar rezultātu 64:71, savukārt, liepājnieki izbraukumā ar 74:84 atzina BK „Zemgale” komandas pārākumu.

Šajā spēlē nevarēja piedalīties arī Liepājas komandas viens no līderiem Oļegs Kožeņecs, kurš joprojām ārstē nelielo potītes savainojumu, kuru guva treniņa laikā. Savukārt, "Barons" basketbolisti īsi pirms šīs spēles paziņoja, ka ir atteikušies no Kaspara Raiskuma pakalpojumiem, tādējādi sastāvā iekļaujot gados jauno Artūru Dušeli.

Spēles sākums neveiksmīgs izvērtās laukuma saimniekiem, kuri ātri vien nonāca iedzinēju lomā. Pēc pirmajām desmit minūtēm 10 punktu deficīts - 11:21.

Otrā ceturtdaļa aizritēja nedaudz veiksmīgāk un liepājnieki spēja nedaudz pietuvoties, taču dodoties lielajā pārtraukumā joprojām septiņu punktu pārsvars bija "Baroniem" - 28:35.

Trešā ceturtdaļa aizritēja ļoti līdzīgi un pirms izšķirošajām desmit minūtēm joprojām saglabājās septiņu punktu deficīts liepājniekiem - 41:48.

Tālāk cīņa jau ritēja daudz spraigākā gaisotnē, kas galvenokārt, bija saistīts ar to, ka "Lauvas" būtiski pietuvojās. Turklāt, trīs minūtes līdz spēles beigām pēc lietuvieša Laimona Kiseliusa divpunktnieka pirmo reizi spēles laikā vadībā izvirzījās mājinieki (56:55), un bija skaidrs, ka mača uzvarētājs tiks noskaidrots cīņas galotnē.

Diemžēl arī šoreiz sekmīgāk to nospēlēja viesi, kuri beigu beigās salauza liepājnieku pretestību (62:68) un "Lauvas" piedzīvoja savu sesto neveiksmi šā gada LBL turnīrā.

Uzvarētājiem līdera cienīgu sniegumu demonstrēja uzbrucējs Ivars Timermanis, kurš guva 19 punktus, bet Rinalds Sirsniņš, Aleksejs Zorins un Aigars Vītols katrs guva pa desmit punktiem. "Liepājas 'Lauvas'' sastāvā ar 15 punktu guvumu atzīmējās Uģis Viļums un Edgars Jeromanovs, kurš 10 punktus guva tieši pēdējā ceturtdaļā.

Nepatīkamu incidentu uzreiz pēc spēles sarūpēja "Barons" atbalstītāji, kuri spītējot Liepājas Olimpiskā centra apsardzes ieteikumam neizmantot līdzi atvestās petardes, tomēr tās pielietoja un piedūmoja lielu daļu sporta zāles. Mēģinot savaldīt iekarsušos rīdziniekus, pat tika aizskarti daži no apsargiem, tādējādi palīgā tika saukta pašvaldības policija, kas drīz vien radušos situāciju atrisināja.

Līdz ar šo zaudējumu, "Lauvas" turnīra tabulā ir atkrituši uz ceturto pozīciju (7 uzvaras un 6 zaudējumi). Savukārt, "Valmieras" basketbolisti pēc šīs dienas uzvaras pār "Ķeizarmežs" basketbolistiem ir aizsteigušies tieši priekšā mūsu basketbolistiem.

Nākošo spēli "Lauvas" aizvadīs jau šo otrdien, 12. janvārī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā uzņems nesenos pāridarītājus no Jelgavas BK "Zemgale". Šī būs Latvijas Basketbola līgas spēle un tās sākums pulksten 19:30.

LBL 1. divīzija. 9. janvāris

"Liepājas Lauvas" - BK "Barons" 62:68 (11:21, 17:14, 13:13, 21:20)

"Liepājas Lauvas": Viļums 15, Jeromanovs 15, Ansons 12, Kiseliuss 9, Kosuškins 5, Pusaudzis 3, Patmalnieks 3, Kravčenko.

BK "Barons": Timermanis 19, Vītols 10, Sirsniņš 10, Zorins 10, Helmanis 9, Fergusons 6, Efedžuku 4, Dušelis, Šlesers, Jaunzems.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV