Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

ESSENT ISU Eiropas ātrslidošanas čempionātā Haralds Silovs izcīna 13. vietu

Kristīne Fogele, 11.01.2010. 13:52

Aizvadītajās brīvdienās Latvijas labākais šorttrekists Haralds Silovs pirmo reizi piedalījās klasiskās ātrslidošanas Eiropas čempionātā. Veicot trīs distances, kopvērtējumā  Silovs ierindojās 13.vietā.
ESSENT ISU Eiropas ātrslidošanas čempionātā Haralds Silovs izcīna 13. vietu

Divu dienu sacensības, kas norisinājās Norvēģijas pilsētā Hamar, uzsāka vīri ar 500m distanci. Mūsu Haralds Silovs uz starta stājās 11.pārī ar norvēģi Fredrik Van Der Horstu, uzrādot divpadsmito laiku 37.14. Par distances uzvarētāju kļuva Polijas atlēts Konrad Niedzwiedzki, uzlabojot Haralda laiku par sekundi. Dāmu konkurencē labāko laiku uzstādīja čehiete Karolina Erbanova.

Kā nākamās uz starta stājās dāmas 3000m distancē, kur ar labāko laiku finišēja vēl viena Čehijas sportiste Martina Sablikova.

Dienas otrajā vīru distancē 5000m pēdējā 16.pārī ar Krievijas sportistu Ivanu Skoberu Silovs finišēja ar četrpadsmito laiku 6:39.26. Norvēģijas ledus ne tuvu nav tik ātrs kā vēl decembī notiekošajā Pasaules kausa sacensībās Soltleiksitijā, kur Haralda laiks un Latvijas rekords šai pašā distancē bija 6:17.14. Par 5000m distances favorītu kļuva Nīderlandes atlētis un Pasaules rekordists šajā distancē Svens Kramers, kas svētdien bija arī 10 000 m distances uzvarētājs. Arī 10 000m distancē Krameram pieder Pasaules rekords.

Svētdien Haraldam bija tikai viens starts 1500m distancē un, uzstādot savu labāko rezultātu Eiropas čempionātā, finišēja devītais ar laiku 1:49.34. Par 1500m distances līderi kļuva itālis Enriko Fabris.

Trīs dienu sacensību kopvērtējmā Haraldam Silovam 13.vieta Essents ISU Eiropas  ātrslidošanas čempionātā.

Pēc nedēļas Vācijas pilsētā Drēsdenē norisināsie Eiropas čempionāts šorttrekā. Haralds kā 2009.gada eiropas vicečempions šajās sacensībās nepiedalīsies. Patreiz Haraldam atlicis vien gatavošanās darbi Ziemas olimpiskajām spēlēm, kur Haralds ir kvalificējies divos sporta veidos šorttrekā un klasiskajā ātrslidošanā.

WWW resursi:
http:// www.isu.org
http://www.haraldssilovs.com

Foto: Daniel Yeow

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV