Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Latvijas ūdens motosportisti atklāj 2010.gada sezonu

Latvijas Ūdens motosporta federācija, 12.01.2010. 14:54

Aizvadītajās brīvdienās Apvienotajos Arābu Emirātos Abū Dabī notika 2010. gada AAE atklātā čempionāta ūdens motocikliem pirmais posms, kuru organizēja Abu Dhabi International Marine Sports Club (ADIMSC).  Sacensībās piedalījās vairāk nekā 50 piloti. Pārsvarā tie bija sportisti no AAE, bet bija arī sportisti no dažām Eiropas valstīm - Austrijas, Francijas un Liene Allere no Latvijas.
Latvijas ūdens motosportisti atklāj 2010.gada sezonu

AAE atklātā čempionāta patrons ir AAE prezidents Dr Shaikh Sultan bin Khalifa Al Nahyan, kurš ir arī Abū Dabī emīrs un ADIMSC prezidents. Sacensības 2010.gadā notiks sešās ūdens motociklu klasēs:

Runabout Stock up to 1600cc; Pro Ski up to 900 cc; Junior Ski up to 800 cc; Ski Limited up 800 cc (tikai arābu izcelsmes sportistiem); Pro Runabout up to 1600 cc un Freestyle.

Liene Allere, kura AAE čempionātā piedalās pirmo reizi, Abū Dabī ieradās pāris dienas iepriekš, lai kaut nedaudz atcerētos "ūdens garšu". Dienu pirms mačiem tika veikta dalībnieku reģistrācija un motociklu tehniskā pārbaude. Vakarā - dalībnieku sapulce, kurā tika izrunātas visas tehniskās un organizatoriskās lietas.

Allere piedalījās divās stāvošo motociklu klasēs- Ski Pro un Ski Limited.

Ski Pro klasē Liene brauca ar Hydrospace S8 ūdensmotociklu, kura jauda ir 160 ZS. Šajā klasē piedalījās tādas ūdensmoču sporta zvaigznes, kā austrietis Kevins Reiteners (2009.gada pasaules un Eiropas čempions), kurš arī ieņēma pirmo vietu, kā arī francūži Steven Dauliach (Eiropas čempions 2009), kurš palika 3.vietā un Ludovic Caumont. Liene šai spēcīgajā titulēto vīru konkurencē izcīnīja 7. vietu. Pirmajā brauciena ceturtajā aplī Lienes mocim nolūza stūres stiprinājums, līdz ar to nācās izstāties. Bet otrajā braucienā viņa finišēja sestā.

Ski Limited klasē drīkstēja piedalīties tikai AAE sportisti, bet tā, kā bija ieradušās meitenes no Eiropas - Liene Allere no Latvijas un Katarina Lach no Austrijas, tad organizatori pieļāva sieviešu dalību šajā klasē. Jāatzīmē, ka šīs divas sievietes arī bija vienīgās, kas piedalījās stāvošo ūdensmotociklu klasēs. Šajā klasē Katarina izrādījās spēcīgāka par Lieni un ieņēma godpilno 4.vietu, bet Liene atkal finišēja 7.vietā 14 dalībnieku konkurencē.

Ja runājam par rezultātiem, tad Liene Allere ir apmierināta ar tiem, jo jāņem vērā, ka Latvijā ar ūdens motociklu nav braukts kopš oktobra, kas arī radīja zināmu spriedzi. Liene bija rūpīgi sagatavojusies sacensībām un spēja izbaudīt braucienus un sacensības kopumā. Galu galā, sākt sezonu pusgadu ātrāk kā Latvijā - tas vien ir ko vērts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV