Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Aicina apgūt cīņas mākslu

Mārtiņš Sīlis, 13.01.2010. 15:55

No 19.janvāra Liepājas Olimpiskajā centra cīņas zālē sāksies AIKIJUJUTSU nodarbības, kuras vadīs augsti kvalificēts un starptautiski atzīts šīs cīņas mākslas meistars Igors Zaicevs (Igor Zaytsev) no Sanktpēterburgas.
Aicina apgūt cīņas mākslu

Nodarbības tiek plānotas pēc seno, tradicionālo skolu metodikas, proti, divas reizes nedēļā notiks tradionālo cīņu apguve pārī ar partneri un vienu reizi nedēļā darbs ar sporta inventāru - bokken (zobena atveidojums no koka), kodachi (īsā zobena atveidojums no koka), tanto (naža atveidojums no koka), tambo (30 cm garš zizlis), un jo (1,28 m gara koka nūja) u.c.

Nodarbības AIKIJUJUTSU notiks otrdienās un ceturtdienās no 20.30 līdz 22.00, bet sestdienās no 14.00 līdz 15.30 KOBUDO nodarbības.

AIKIJUJUTSU ir cīņas māksla, kuras apguve nav ierobežota ar vecumu vai dzimumu, regulāri nodarbojoties ar AIKIJUJUTSU persona iegūst pašapziņu un nostiprina fizisko veselību.

Uzziņai

AIKIJUJUTSU ir japāņu cīņas māksla, kuras pirmsākumi meklējami vairāk nekā pirms 1000 gadiem. Cīņas mākslas nosaukums ir simbolisks, to var interpretēt dažādi, jo no japāņu valodas nav iespējams tulkot burtiski, bet gan nosaukums pārfrāzējams pēc tā jēgas.

Ai:  harmonija, unifikācija;

Ki:  dzīvīgums, iekšējais (garīgais) spēks

Ju: elastība

Jutsu:  māksla

Vai arī Aikijujutsu var pārfrāzēt „iniciatīvas pārņemšanas māksla”.

Praktiski tā ir cīņas māksla, kuras pamatā ir aizsardzība, tās pamatprincips ir pretinieka spēka izmantošana, mēģinot iegūt kontroli pār uzbrucēju, pavēršot uzbrucēja enerģiju pret viņu pašu.

AIKIJUJUTSU Gradācijas sistēma balstīta uz kyu (klase) un dan (pakāpe) sistēmu.  Kyu sākas ar 10. kyu un beidzas ar 1. kyu, Dan sākas ar 1.danu un beidzas ar 10. danu.

AIKIJUJUTSU tiek izmantots speciāls apģērbs baltā krāsā - Keikogi (vai apmācību tērps), kas tiek izmantots arī vairākās citās japāņu cīņas mākslās. AIKIJUJUTSU ir paredzēta arī hakama, plaši bikšusvārki, ko nēsāja samuraji.   

Igors Zaicevs(Igor Zaytsev) (Shihan, 6 dan jujutsu JJI & Hoku Shin Ko ryu; Renshi, 5 dan judo IBK; 4 dan combat-jutsu & aiki-jujutsu Hoku Shin Ko ryu; 3 dan batto-jutsu Toyama ryu & kobujutsu Hoku Shin Ko ryu; 2 dan karate IBK & aikido AAI6 dan ju-jutsu & judo, RENSHI 4 dan tai-jutsu & aiki-jujutsu, SENSEI 3 dan kobu-jutsu, 2 dan karate-jutsu & iaido) ir Starptautiskās miesas sargu un asociācijas un drošības dienestu darbinieku (IBSSA) biedrs (http://www.ibssa.org ).

Igoram Zaicevam ir augstākā pedagoģiskā izglītība (2000.gadā beidzis Ļeņigradas valsts apgabala A.S.Puškina vārdā nosaukto universitāti), cīņas mākslas sācis apgūt 1979.gadā, Ju-Jutsu pievērsās 1993.gadā. Cīņas mākslu instruktora pieredze kopš 1997.gada.

Viņš ir arī World Hoku Shin Ko Ryu Bujutsu Federācijas (http://www.hokushinryu.org ) oficiālais pārstāvis Latvijā un Krievijas Federācijā, kā arī WORLD JIU-JITSU INTERNATIONAL (http://www.jiu-jitsu-international.info/ ) oficiālais pārstāvis Krievijas Federācijā, kā arī INTERNATIONAL MARTIAL ARTS on Nihon Ju Jutsu All Styles Eiropas federācijas tehniskās un eksaminācijas konisiju sastāvā (http://www.imaf-europe.com/ ).

Kopš 2008.gada Igors Zaicevs, atsaucoties Latvijas Džiu-džtsu federācijas aicinājumam vairākas reizes Latvijā sniedzis meistarklases tradicionālajā Jujutsu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV