Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Par vīriešu basketbola izlases treneri virzīs Ainaru Bagatski

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 16.01.2010. 13:18

Trešdien, 3. februārī, Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē apstiprināšanai tiks virzīts Latvijas Nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības galvenā trenera kandidāts – Ainars Bagatskis.

Ar līdz šim visu laiku rezultatīvāko Latvijas Nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības spēlētāju, šobrīd Krievijas superlīgas kluba “Enisey” galveno treneri paredzēta sadarbība divu līdz četru gadu garumā.

Ainars Bagatskis, kā basketbolists pārstāvējis Latvijas Nacionālo valstsvienību četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Savas karjeras laikā kļuvis par seškārtēju Latvijas, divkārtēju Lietuvas čempionu, kā arī Baltijas Basketbola Līgas čempionu. Spēlētāja karjeras laikā spēlējis Latvijas, Norvēģijas, Polijas, Francijas, Krievijas un Lietuvas klubos.

Bagatskis 2005. gadā uzsāka trenera karjeru kļūstot par spēlējošo treneri “Barons/LU” komandā. Vēlāk bijis arī Eirolīgas komandas Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris, pēc kā atgriezies Latvijā un nākamās divas sezonas pavadījis kā BK “Valmiera” galvenais treneris. Kopš 2009. gada Bagatskis trenē Krievijas superlīgas klubu no Sibīrijas - Krasnojarskas "Enisey", kura sastāvā spēlē arī Latvijas Nacionālās valstsvienības centra spēlētājs Kaspars Kambala.

Paralēli basketbolista karjerai Bagatskis Lavijas Universitātē ieguvis maģistra grādu izglītības vadībā.

Ainars Bagatskis: “Kļūt par Nacionālās valstsvienības treneri ir izaicinājums un gods jebkuram trenerim, vienlaikus tā ir ļoti liela atbildība, jo komandai līdzi jūt visa valsts. Man vienmēr bijušas īpašas jūtas pret spēlēšanu Latvijas Nacionālajā basketbola valstsvienībā, tādēļ būšu lepns pārstāvēt Latviju basketbola laukumā arī turpmāk, šoreiz, kā treneris. Līdzvērtīgu attieksmi sagaidīšu arī no spēlētājiem.”

Kā vienu no iespējamiem asistentiem Bagatskis valstsvienībā plāno piesaistīt Lietuvas komandas Viļņas “Perlas” galveno treneri Robertu Štelmaheru.

Līdzšinējais LBS valdes noteiktais vīriešu basketbola valstsvienības galvenā trenera amata kandidāts Gundars Vētra diemžēl nesaskatīja iespēju apvienot turpmākās karjeras iespējas sieviešu basketbola klubā Jekaterinburgas "UGMK" ar Nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības vadīšanu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV