Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Liepājas jaunajiem basketbolistiem veiksmīgs sniegums Austrumeiropas basketbola līgā (EYBL)

Mārtiņš Kozlovskis, 18.01.2010. 14:13

Nedēļas nogalē, no piektdienas līdz svētdienai, Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās Austrumeiropas jaunatnes basketbola līgas 2. posma sacensības U-16 vecuma zēniem, kurā augsto 2. vietu astoņu komandu konkurencē izcīnīja Liepājas Sporta spēļu skolas audzēkņi.
Liepājas jaunajiem basketbolistiem veiksmīgs sniegums Austrumeiropas basketbola līgā (EYBL)

Sacensībās kopumā startēja 8 komandas no sešām Eiropas valstīm - divas no Krievijas un Polijas, viena Igaunijas, Vācijas, Baltkrievijas un Latvijas komanda. Trīs dienu laikā kopumā tika aizvadītas 20 spēles un ļoti labu sniegumu nodemonstrēja Liepājas jaunie basketbolisti, kuri izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu.

Vispirms, pirmajā sacensību dienā tika izcīnītas uzvaras gan pār igauņu komandu „Sportkunda” (64:58), gan poļu komandu „Osemka” (69:46). Savukārt, otrajā dienā tika uzvarētas arī komandas no Vācijas un Polijas, attiecīgi, (49:48) un (46:31).

Līdz ar to, viss izšķīrās sacensību pēdējā dienā, kurā liepājniekiem pretim stājās „Minsk 2006” basketbolisti, kas tāpat kā Liepājas puiši, bija cīnījušies bez zaudējumiem. Izšķirošajā mačā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, taču otrajā puslaikā vadību pārņēma viesi, kuri to spēja nosargāt līdz pat beigām (48:59), tādējādi, kļūstot par 2. posma uzvarētājiem. Savukārt, liepājnieki ierindojās augstajā 2. vietā, kas noteikti ir lielisks panākums.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju Liepājas komandas sastāvā tika atzīts Jēkabs Bitenieks, kurš, starpcitu, ir gadu jaunāks par pārējiem komandas biedriem.

Liepājas Sporta spēļu skola vēlas teikt lielu paldies SEB Bankai un Liepājas Pilsētas Domei par atbalstu šā turnīra norisei Liepājā. Turklāt, marta beigās līdzīgas sacensības Liepājā ir plānotas arī starp U-14 vecuma zēniem.

EYBL (15. līdz 17. janvāris):

Liepāja – Sportkunda (Igaunija)                      64:58
Liepāja – UKS Osemka (Polija)                      69:46
Liepāja – E.E.Allstars (Vācija)                        49:48
Liepāja – Wilki Morskie (Polija)                       46:31
Liepāja – Minsk 2006 (Baltkrievija)                  48:59

2. posma rezultāti:

1.vieta  BC Minsk 2006 (Baltkrievija)
2.vieta  Liepāja (Latvija)
3.vieta  DJSOR Noginsk (Krievija)
4.vieta  SC Sportkunda (Igaunija)
5.vieta  SP Central (Krievija)
6.vieta  E.E.Allstars (Vācija)
7.vieta  Wilki Morskie (Polija)
8.vieta  UKS Osemka (Polija)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV