Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Florbola čempionātā cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs

Latvijas Florbola savienība, 27.01.2010. 09:13

Pagājušajā nedēļā turpinājās "Hipolīzings Florbola čempionāta" spēles vīriešu un sieviešu virslīgās. Lielākā intriga šoreiz bija par to, kura vīru komandām - "Ulbroka" vai "Valmiera", uzvarēs savstarpējā mačā, lai pieteiktu savas pretenzijas uz pēdējo vakanci izslēgšanas spēļu turnīrā.

Abu turnīra pastarīšu - "Ulbrokas" un "Valmieras", spēle izvērtās gana sīva. Mača otrajā pusē valmieriešiem izdevās atspēlēt divu vārtu deficītu, spēles pamatlaiku noslēdzot neizšķirti - 4:4, bet pagarinājumā uzvaras vārtus "Valmieras" labā guva Māris Rozenbahs. Līdz ar to ulbrokieši šajā spēlē ieguva vienu punktu, bet valmierieši - divus. Turnīra tabulā abām komandām tagad ir pa 11 punktiem, tāpēc liela nozīme būs katrai atlikušajai spēlei.

Citās spēlēs "Rubene" viesos ar 8:7 arī tikai pagarinājumā pārspēja "Ķekavu", uzvarētāju rindās izcēlās spēlējošais treneris Jānis Inģists, kuram seši rezultativitātes punkti, to skaitā arī uzvaras vārti. FK "Rīga" diezgan negaidīti ar 7:11 piekāpās Stalbes "Pārgaujai", kura tādejādi pārtrauca savu septiņu pēc kārtas zaudēto spēļu sēriju. Uzvarētāju komandā pieci punkti Ivo Balodim, bet četri - Rolandam Jānelsiņam.

Pārliecinošas uzvaras svinēja divi no turnīra līderiem - Cēsu "Lekrings" ar 16:1 sagrāva "Lielvārdi" (astoņi punkti Andrim Malkavam), bet "RTU/Inspecta" ar 9:2 sakāva Liepājas "Kuršus" (astoņi punkti Aināra Juškēviča kontā). Krietni sīvāka cīņa notika Bauskā, kur Irlavas "Telms/Energokomplekss" tikai ar 7:6 pārspēja FK "Bauska" florbolistus.

Trīs spēles aizvadīja arī sieviešu virslīgas komandas, taču pārsteigumi šoreiz izpalika: Kocēnu "Rubene" ar 9:2 sagrāva "Valmiera/Vinda" meitenes, bet ar 5:1 uzvarēja "RSU Runway/Salming". Pirmajā mačā uzvarētāju rindās rezultatīvākā Evita Rudzīte (4 p.), bet otrajā - Linda Līce (3 p.). Vēl vienā spēlē "Ķekava" ar 11:1 sagrāva turnīra pastarītes - "Liepājas Universitāti". Ķekaviešu komandā ar rezultativitāti izcēlās Kristīne Ēvalde un Ieva Berga (pa trim punktiem).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV