Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Noslēdzies 2010.gada Amatieru čempionāta galda fulbolā pirmais posms

Georgs Rubenis, 28.01.2010. 11:06

Pirmais posms Latvijas Amatieru čempionātā galda futbolā nenotika bez pārsteigumiem. Rīgas Kausa 2009 pirmo trīs vietu ieguvēji (Līva Brutāne/Dāvis Puķe, Filips Rubenis/Krišjānis Siatkovskis, Ivars Jermolovičs/Aivars Jermolovičs) automātiski tika uzskatīti par šīs sezonas favorītiem. Taču spēles gaita un jaunu dalībnieku pieteikšanās, tomēr parādīja, ka līdzvērtīgā līmenī var spēlēt visas 17 komandas, kuras laicīgi pieteica savu dalību Pirmajā posmā.

Grupu posms

Vissīvākās cīņas norisinājās B un C grupās. B grupu savā ziņā varēja uzskatīt par nāves grupu, jo tajā tika ielozēti Rīgas Kausa 09 2.vietas ieguvēji Filips Rubenis/Krišjānis Siatkovskis, „Space Dog” mājas laukuma īpašnieki Vents Grīnbaums/Mārcis Grīnbaums un vēl divas spēcīgas komandas Renārs Birniks/Mārtiņš Miķelsons un Edgars Kišuro/Klāvs Knuts Sukurs. Taču no katras grupas tālāk tiek divas komandas.

Jau pirmajā spēlē Filips Rubenis/Krišjānis Siatkovskis apliecināja savu favorītu statusu ar minimālu pārsvaru 8:6 pieveicot spēcīgo Edgaru Kišuro/Klāvu Knutu Sukura komandu. Savukārt Vents Grīnbaums/Mārcis Grīnbaums uzvarēja Renāru Birniku/Mārtiņu Miķelsonu. Nākamajā Filipa Rubeņa/Krišjāņa Siatkovska spēlē pret Renāru Birniku/Mārtiņu Miķelsonu risinājās cīņa par otru vietu grupā un izkļūšanu no tās. Nervus kutinošā spēlē bija nepieciešami visi maksimāli mačā gūstamie 19 vārti, lai noskaidrotu uzvarētāju. Spēli ar rezultātu 10:9 uzvarēja Renāra Birnika/Mārtiņa Miķelsona komanda. Acīmredzot šī spēle bija paņēmusi gandrīz visus Filipa/Krišjāņa spēkus, jo nākamajā spēlē ar rezultātu 5:8 viņi piekāpās Ventam Grīnbaumam/Mārcim Grīnbaumam. Tajā pašā laikā Renārs Birniks/Mārtiņš Miķelsons panākuma iedvesmoti diezgan viegli ar rezultātu 8:2 tika galā ar Edgara Kišuro/Klāva Knuta Sukura komandu.

C grupa bija vienīgā grupa, kurā otrās vietas ieguvēju noskaidrošanai bija nepieciešams rēķināt iesisto/ielaisto vārtu attiecību. Līdz pat pēdējai C grupas spēļu kārtai izredzes tikt tālāk saglabāja visas piecas C grupā spēlējošās komandas. Sīvā cīņā grupā pirmo vietu ieguva Anastasija Dmitrejeva/Jānis Indriksons, savukārt otro vietu, tikai pateicoties labvēlīgai vārtu attiecībai, ieguva Dāvis Burmeistars/Gints Spole, apsteidzot gan pieredzējušos Kristapu Putniņu/Artūru Krūmiņu, gan brāļus Petraškēvicus. 5.vietu grupā ieņēma turnīra jaunpienācēji Dainis Voroņins/Andrejs Balodis.

A grupā favorītu statusu paspēja izbaudīt Rīgas Kausa 2009 3.vietas ieguvēji Aivars Jermolovičs/Ivars Jermolovičs un Kristians Lauris Zīraks/Toms Treijs, kuri arī izcīnīja attiecīgi 2.un 1.vietas savā grupā. Pagalam neveiksmīgs šis posms bija Aigai Šēniņai/Gunitai Kudrajavcevai, kuras nespēja izcīnīt nevienu uzvaru un pamanījās zaudēt arī turnīra jaunpienācējiem Gundegai Rubenei/Laurim Bulam.

D grupa bija viena no visprognozējamākām – 1.vietu grupā pašpārliecināti spēlējot ieguva Līva Brutāne/Dāvis Puķe, 2.vieta – Ivo Blodziņš/Roberts Valdmanis, 3.vieta – Jānis Medveckis/Māris Eglītis un 4.vieta – Imants Šķērstens/Kaspars Egliņš.

Kvalifikācijas kārta

Kvalifikācijas kārtā spraigās spēles un dramatiskie spēļu sižeti rādīja, ka visas komandas, kuras iekļuva Top 8 ir līdzvērtīgas. Kvalifikācijas kārtas lielākie pārsteigumi bija Līvas Brutānes/Dāvja Puķes spēle pret Renāru Birniku/Mārtiņu Miķelsonu. Šajā spēlē bija nepieciešams izspēlēt visas 3 iespējamās spēles, lai noskaidrotu to komandu, kur kvalificēsies Final Four. Galu galā ar rezultātu 2:1 pārāki tomēr bija Līva Brutāne/Dāvis Puķe.

Par vēl vienu pārsteigumu parūpējās Dāvis Burmeistars/Gints Spole, kuri ļoti pārliecinošā spēlē tika galā ar Kristiana Laura Zīraka/Toma Treija eksāmenu. Un, kaut gan Dāvis Burmeistars/Gints Spole kvalifikācijas kārtā iekļuva tikai un vienīgi pateicoties labākai vārtu attiecībai, nevis pārliecinošais spēlē C grupas ietvaros, tomēr tieši viņi bija tā komanda no šī pāra, kuri izcīnīja vietu Final Four.

Pārējās abās kvalifikācijas spēlēs pārliecinošu uzvaru svinēja Aivars Jermolovičs/Ivars Jermolovičs pret Anastasiju Dmitrejevu/Jāni Indriksonu un Vents Grīnbaums/Mārcis Grīnbaums pret Ivo Blodziņa/Roberta Valdmaņa komandām.

Fināls

Līva Brutāne/Dāvis Puķe ne bez grūtībām svinēja savu uzvaru posma kopvērtējumā, dramatiskā spēlē par otru vietu, pirmajā mačā uzvarot Ventu Grīnbaudmu/Mārci Grīnbaumu ar 8:0, otrajā spēlē pamanījās nonākt zaudētājos ar 0:3; 1:4 un 2:5, lai noskaidrotu otrās spēles uzvarētājus bija nepieciešami maksimālie 10 gūstamie punkti mačā un galu galā Vents Grīnbaums/Mārcis Grīnbaums sīvā cīņa kapitulēja ar 8:10, spēlei beidzoties ar gala rezultātu 2:0 Līvas Brutānes/Dāvja Puķes labā.

Acīmredzami zināmā eiforijā par iekļūšanu Final Four pirmās divas spēles pret Līvu Brutāni/Dāvi Puķi un Ventu Grīnbaumu/Mārci Grīnbaumu, Dāvis Burmeistars ar Gintu Spoli aizvadīja diezgan vieglprātīgā garā zaudējot abām komandām ar kopējo rezultātu 0:2. Vieglprātīgā spēle turpinājās arī pirmajā spēles mačā pret Aivaru Jermoloviču/Ivaru Jermoloviču, zaudējot ar 5:8, taču spēles turpinājumā Dāvis Burmeistars/Gints Spole saņēmās un nākamos mačus ar rezultātiem 8:5 un 8:3 vinnēja. Spēles kopējais rezultāts 2:1 un godam izcīnīta 3.vieta pirmajā posmā.

Posms ciparos:

Turnīrā piedalījās 17 komandas jeb 34 spēlētāji

Kopā tika aizvadīta 51 spēle

Kopā tika gūti 638 vārti, vidēji spēlē – 12,5 no 14 iespējamajiem

Kopējais aizvadītais tīrais spēles laiks – 6h 50min, katru minūti tika gūti 1,5 vārti

Plašāka informācija:
www.galdafutbolam.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV