Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

"Žalgiris" latiņa izrādās pārāk augsta

Mārtiņš Kozlovskis, 01.02.2010. 13:04

Svētdien, 31. janvārī, smagu zaudējumu spēlējot savās mājās cieta "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas ar rezultātu 68:109 atzina spēcīgās Kauņas "Žalgiris" komandas pārākumu.
"Žalgiris" latiņa izrādās pārāk augsta

Nenoliedzami, par mača izteiktiem favorītiem tika uzskatīti Kauņas basketbolisti, kuri šogad ir iekļuvuši Eirolīgas TOP 16 komandu skaitā. Un tas meistarīgi tika apliecināts arī šajā mačā, turklāt, liepājniekiem par sliktu nāca fakts, ka lietuviešu basketbola grands iepriekšējā vakarā ļoti negaidīti piekāpās „Ventspils” basketbolistiem.

Kopā vēl bez saniknotajiem „Žalgiris” spēlētājiem uz Liepāju bija ieradušies arī vairāki desmiti Kauņas kluba līdzjutēji, kuri tik tiešām radīja sajūtu, ka spēle norisinās Lietuvas mājvietā. Arī spēle neizvērtās tik labi, kā to vēlējās liepājnieki un „Žalgiris” izcīnīja savu 12. pārliecinošo uzvaru MasterCard Baltijas Basketbola līgā.

Spēles sākums bija diezgan cerīgs un „Lauvas” pat atradās nelielā vadībā, taču ceturtdaļas otrajā pusē iniciatīva pārgāja lietuviešu pusē. Lai arī Kravčenko līdz ar ceturtdaļas beigu signālu guva 2 punktus, taču pirmās desmit minūtes tika noslēgtas ar mīnus 7 – 20:27.

Otrā ceturtdaļa diemžēl izdzēsa visas šaubas par mača uzvarētājiem, jo viesi ātri vien aizbēga no liepājniekiem un lielajā pārtraukumā komandas šķīra jau 23 punkti – 35:58.

Nekas nemainījās arī trešajā un ceturtajā ceturtdaļā. Arī šajā laikā pretinieki bija daudz pārāki pār liepājniekiem un beigu beigās tika piedzīvots ļoti smags zaudējums ar 41 punktu starpību – 68:109.

Lietuviešiem neapturams šajā vakarā bija Artūras Milaknis, kurš guva 17 punktus, realizēdams piecus tālmetienus. Savukārt, liepājniekiem labākais bija lietuvieši leģionārs Laimonas Kiselius, kurš savu tautiešu grozā sameta 20 punktus.

Līdz ar to, liepājniekiem šī bija 11. neveiksme līdz šim 13 aizvadītajos MasterCard BBL spēlēs, savukārt, „Žalgiris” komandai 12. panākums 14 aizvadītajās spēlēs.

Nākošo spēli „Lauvas” aizvadīs jau šo trešdien, kad LBL turnīra ietvaros izbraukumā tiksies ar Jelgavas „Zemgale” komandu. Savukārt, nākošā mājas spēle gaidāma 11. februārī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies „Tartu/Rock” basketbolisti. Atgādinām, ka šī būs MasterCard Baltijas Basketbola līgas spēle un tās sākums pulksten 19:30.

MasterCard Baltijas Basketbola līga, Elites divīzija, 31. Janvāris

"Liepājas Lauvas" - Kauņas "Žalgiris" 68:109 (20:27, 15:31, 18:23, 7:22)

"Liepājas Lauvas": Kiseļiuss 20, Kožeņecs 13, Viļums 11, Kravčenko 8, Ansons 7, Jeromanovs 5, Tukišs 2, Patmalnieks 2, Kosuškins, Pusaudzis, Mejeris, Ate

Kauņas "Žalgiris": Milaknis 17, Vene 15, Brauns 14, Juskevičus 13, Čapins 12, Vasiliausks 10, Pocius 9, Delas 8, Begičs 7, Klimavičus 4, Kalnietis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV