Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sieviešu izlases galvenais treneris – ārzemnieks

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 04.02.2010. 09:19

Trešdien, 3. februārī, Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde par Latvijas Nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības galveno treneri apstiprināja Ainaru Bagatski, kā arī noteica sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenera  kandidātus.

LBS valde uzdeva līdz 31. martam ar vīriešu valstsvienības galveno treneri Ainaru Bagatski noslēgt divu gadu līgumu.

Valde izksatīja Latvijas Nacionālās sieviešu basketbola valstsvienības galveno treneru kandidātu sarakstu sarindojot tos prioritārā secībā. Kā galveno kandidātu nosakot grieķi Džordžu Dikeoulakosu (George Dikeoulakos), kā otro kandidātu itāli Fabio Fossati (Fabio Fossati) un, trešo spāni Manuelu Real Lujanu (Manuel Real Lujan). Ar galveno treneri līdz 31. martam paredzēts noslēgt divu gadu līgumu pēc sistēmas viens plus viens.

Izskatot 2010. gada LBS budžeta projektu valde konstatēja, ka nepieciešams nodrošināt risinājumu jaunatnes nacionālo basketbola valstsvienību finansēšanai. 2009. gada nogalē Ministru Kabinets pieņema lēmumu likvidēt Valsts aģentūru "Jaunatnes basketbola metodiskais centrs", diemžēl Izglītības un Zinātnes ministrija 2010. gadā nav paredzējusi kompensējošu mehānismu šo izdevumu segšanai, ko līdz šim finansēja aģentūra.
 
Sakarā ar Latvijas Basketbola līgā startējošā basketbola kluba “Ķeizarmežs” neizpildītajām garantijām un finansiālajām saistībām, valde lēma noteikt 8. februāri kā pēdējo termiņu saistību izpildei, vai arī izslēgt BK “Ķeizarmežs” no 2009/2010. gada Latvijas Basketbola līgas čempionāta sākot no 9. februāra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV