Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

BIGBANK Zelta līgas ziemas sezonā Olijars un Leitis uzvar visās trīs kārtās

Agnija Greiziņa, 11.02.2010. 09:34

10. februārī Igaunijā Tallinā Lasnamäe sporta hallē notika BIGBANK Zelta līgas ziemas sacensību telpās trešā kārta. Nemainīgi labāko vidū bija visu trīs kārtu uzvarētāji Staņislavs Olijars (60 m barjerskrējiens) un Jānis Leitis (tāllēkšana).
BIGBANK Zelta līgas ziemas sezonā Olijars un Leitis uzvar visās trīs kārtās

Staņislavs Olijars 60 m barjerskrējienā ar rezultātu 7,71 sek. ieguva pirmo vietu par 0,02 sek. uzlabojot otrās kārtas rezultātu.
 
„Mans mērķis protams ir man personīgais rezultāts 7,49 sek, un tas ir tas, ko vēlos parādīt publikai un vieglatlētiem,” teica Olijars. „Par šodienas rezultātu esmu priecīgs, jo tieši pirms finiša sajutu nelielu krampi. Šeit ir viegli startēt, jo nav spriedzes, nav problēmu. BIGBANK Zelta līga ir ļoti labi organizēta līdz pat sīkām detaļām: ziediem, halles dekorācijām,  siltai uzņemšanai un viesmīlīgai publikai.”

Pirmo vietu tāllēkšanā ar rezultātu 7,60 m ieguva Jānis Leitis. Kā atzina sportists, ar rezultātu viņš ir apmierināts, kaut arī bija cerējis uz labāku sniegumu, taču drudzis un lielā slodze medicīnas studijās traucēja koncentrēties tik labi, kā viņš to vēlētos. „Man patīk publika šajās sacensībās, un ir ārkārtīgi žēl, ka Latvijā nav tāda mēroga vieglatlētikas sacensības kā  BIGBANK Zelta līga Igaunijā,” uzsvēra Jānis Leitis. „Tāpēc vienmēr cenšos tās apmeklēt. Noteikti piedalīšos arī vasaras sezonas sacīkstēs.”

Abi sportisti ir visu trīs BIGBANK Zelta līgas ziemas sezonas kārtu uzvarētāji savās disciplīnās.

Pirmo godalgu sacensībās Latvijai izcīnīja Poļina Jeļizarova ar rezultātu 2.10,53 uzvarot 800 m skrējienā.  Augstlēkšanā pirmo vietu šajā kārtā ieguva Normunds Pūpols ar rezultātu 2,19 m, 2. kārtas uzvarētājs Mārtiņš Karabeško ar rezultātu 2,15m šoreiz palika trešajā vietā.

Kārtslēkšanā pirmo vietu ar rezultātu 4,97 m ieguva Mareks Ārents. Savukārt pirmo vietu 60m sprintā vīriešiem ar rezultātu 6,88 sek. ieguva Māris Grēniņš. Trešajā vietā ar rezultātu 7,02 sek. ierindojās Gatis Zālītis. Trešās vietas Latvijas sportisti ieguva arī trīssoļlēkšanā – Maksims Tkačovs (15,45 m), 200 m skrējienā – Elvijs Misāns (22,11 sek.) un 60 m barjerskrējienā – Māris Grēniņš (7,99 sek).

Tāllēkšanā sievietēm otro vietu ieguva Lauma Grīva aizlecot 6,22 metrus. Trešo vietu 60m sprinta finālā  sievietēm ieguva Jekaterina Čekele ar rezultātu 7,44 sek.

Pirmajā BIGBANK Zelta līgas posmā, kas notika Tallinā šā gada 20. janvāri piedalījās 30 Latvijas sportisti, iegūstot 7 godalgotas vietas un 5 pirmās vietas -  Staņislavs Olijārs (60m barjerskrējiens), Normunds Pūpols (augstlēkšana), Jānis Leitis (tāllēkšana), Māris Urtāns (lodes grūšana) un Jekaterina Čekele (60m sprints). 

Otrajā BIGBANK Zelta līgas posmā, kas notika Tartu šā gada 30. janvāri startēja 51 sportists no Latvijas, iegūstot 8 pirmās vietas – Māris Urtāns (lodes grūšana) Staņislavs Olijārs (60 m barjerskrējiens), Māris Grēniņš (60 m sprints), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Konstantīns Savčuks (3000 m skrējiens) Jānis Leitis (tāllēkšana), Mārtiņš Karabeško (augstlēkšana) un Jekaterina Čekele (60 m sprints). 

BIGBANK Zelta līga (BIGBANK KULDLIIGA) ir Baltijas lielākas vieglatlētikas sacensības, kas notiek Igaunijā. Vasarā sacensības notiek piecās kārtās, bet ziemā – trijās kārtās telpās. Šī ir jau piektā Zelta līgas sezona. Vairāk par BIGBANK Zelta līgu lasiet www.kuldliiga.ee

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV