Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Notiks lielākās Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts

Sanda Brūna, 22.02.2010. 11:28

Lai skolēnus pievērstu aktīvam dzīvesveidam un mudinātu vairāk sportot, visā Latvijā no 10. marta līdz 30. maijam notiks lielākās Latvijas skolēnu sporta spēles ZZ Čempionāts. Sportiskās sacensības starp skolēniem visā Latvijā nu jau ceturto gadu organizē Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju „Avantis”. Šogad ZZ Čempionāta pusfināli notiks 10 Latvijas pilsētās – Cēsīs, Jēkabpilī, Jelgavā, Dobelē, Ogrē, Talsos, Daugavpilī, Rīgā, Kuldīgā, Valmierā. Savukārt maija beigās klases-pusfinālu uzvarētājas sacentīsies par sportiskākās, drosmīgākās, atjautīgākās un radošākās klases titulu un vērtīgām balvām visai klasei ZZ Čempionāta finālā Rīgā.
Notiks lielākās Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts

ZZ Čempionāts ir tradīcija, kas ik gadu vieno vairāk nekā 1100 klases vai aptuveni 25 tūkstošus skolēnu no visas Latvijas. Aizpildot pieteikuma anketu no 1. marta līdz 22. martam ZZ Čempionāta mājas lapā www.zzcempionats.lv, kā arī sagatavojot mājas darbu – radošo uzdevumu, skolēniem ir iespēja būt starp tām laimīgajām 400 klasēm no visas Latvijas, kas piedalīsies kādā no 10 aizraujošajām pusfinālu sacensībām. Gūstot uzvaru pusfināla sacensībās, klasēm būs iespēja sevi pierādīt ZZ Čempionāta finālā un laimēt galveno balvu – ceļojumu uz saulaino Itāliju un citas vērtīgas balvas.

Kā jau ierasts, arī šogad par sportiskā gara un ZZ Čempionāta vēstnešiem izraudzīti dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri, lai popularizētu veselīgu dzīvesveidu skolēnu vidū, dažādās Latvijas skolās vadīs sporta stundas. Šogad sporta skolotāju lomās iejutīsies bokseris Arnis Ritenieks, pludmales volejbolistes Ingūna Minusa un Inese Jurisone, hokeja kluba “Dinamo Rīga” spēlētāji brāļi Krišjānis Rēdlihs un Jēkabs Rēdlihs, skeletonists Martins Dukurs, basketbolisti Dita Krumberga un Aigars Vītols, vieglatlēts Jānis Leitis, futbolists Aleksandrs Vlasovs. Sportisti ne tikai skolēniem mācīs dažādus „meistarības trikus”, bet arī dalīsies savos veiksmes stāstos, kā sports ir veidojis viņu dzīvi un palīdzējis gūt panākumus.

„Jau ceturto gadu dosim startu skolēnu vidū iecienītajam ZZ Čempionātam. Arvien pieaugošais dalībnieku un līdzjutēju skaits ir apliecinājums tam, ka mūsu mērķis – iedvesmot jauniešus un mudināt tos kļūt arvien aktīvākiem, ir sasniegts, turklāt ar šo pasākumu Zelta Zivtiņa ne tikai iedrošina sportiskām aktivitātēm un stiprina klašu komandas garu, bet arī sagādā viņiem prieku un lielisku piedzīvojumu. Prieks, ka ZZ Čempionāts jau kļuvis par mīļu un gaidītu tradīciju – kā saka paši skolēni, tās ir lielākās Latvijas skolēnu sporta spēles un tajās piedalīties noteikti ir vērts katrai Latvijas skolai,” saka Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja Alise Avota.

ZZ Čempionāta svinīgā atklāšana un pirmā sporta paraugstunda notiks trešdien, 10. martā, Rīgas 6. vidusskolā (adrese: A.Čaka iela 102). Šo stundu vadīs atraktīvais Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu ZZ Čempionāts sporta skolotājs Ufo (Kaspars Upacieris), viņu atbalstīs populāri sportisti un Zelta Zivtiņas jaunieši.


Par "Zelta Zivtiņu":

Zelta Zivtiņa bija pirmā priekšapmaksas mobilo sakaru karte Latvijā (1998). Zelta Zivtiņa pirmā piedāvāja viesabonēšanu ārvalstīs (2003), pakalpojumu "Trīs draugi" (2006) un īpašu tarifu plānu "ZZ Pēcmaksa" (2008). Zelta Zivtiņa ir atzīta par labāko telekomunikāciju zīmolu Latvijā (Baltic Brand Formula 2007), tā saņēmusi Cicerona balvu (2007), kā arī mārketinga efektivitātes konkursa Password 2007 galveno balvu kā labākā mārketinga kampaņa Latvijā. Zelta Zivtiņas reklāmas seriāls, kura varoņu dzīvokļa stilā iekārtots arī tramvajs-dzīvoklis, tika aizsākts 2005. gada novembrī. Skatītājiem ir parādītas jau 148 sērijas, bet DVD ar seriāla epizodēm jau vairākus gadus pēc kārtas ir kļuvis par vienu no populārākajām Ziemassvētku dāvanām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV