Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

„Liepājas Lauvas” uzņems „Ventspils” basketbolistus

Mārtiņš Kozlovskis, 26.02.2010. 09:31

Sestdien, 27. februārī, ļoti svarīgu Latvijas Basketbola līgas spēli savās mājās aizvadīs „Liepājas Lauvas” basketbolisti, kas Liepājas Olimpiskajā centrā uzņems pašreizējos Latvijas čempionus „Ventspils” basketbolistus. Spēles sākums pulksten 16:00.
„Liepājas Lauvas” uzņems „Ventspils” basketbolistus

Liepājas un Ventspils basketbolistu duelis šajā sezonā ir izvērties īpaši labvēlīgs vēju pilsētas „Lauvām”, kas uzvaras ir izcīnījuši abos līdzšinējos mačos. Baltijas līgas ietvaros oktobra beigās uzvara tika izcīnīta spēlējot Liepājā (64:62), savukārt, LBL spēlē Ventspilī „Lauvas” triumfēja pārliecinošāk – 82:73.

Sestdien gaidāmā  cīņā būs trešā šajā sezonā un jāatzīmē, ka ļoti svarīga no LBL turnīra tabulas viedokļa. Ventspilnieki ar izcīnītām četrām uzvarām septiņās spēlēs atrodas 3. vietā, savukārt, liepājnieku kontā ir septiņas uzvaras un tikpat neveiksmes, kas komandu ierindo vietu zemāk – 4. vietā. Taču „Lauvas” uzvaras gadījumā ir iespējams aizsteigties priekšā, tādējādi, nedaudz uzlabojot savu situāciju cīņā par augstāku vietu noslēdzoties regulārajam čempionātam.

Nepatīkamu plaukstas savainojumu šajā nedēļā guva Klāvs Ansons, taču vēl līdz šim nav skaidri zināms, cik tas ir nopietni. Līdz ar to, uz lielas jautājuma zīmes ir liepājnieku centra spēlētāja dalība minētajā mačā. Taču priecē fakts, ka laukumā ļoti iespējams pēc neilga pārtraukuma un traumas sadziedēšanas šajā mačā varētu atgriezties baltkrievu leģionārs Oļegs Kožeņecs, kurš līdz šim liepājnieku komandas sastāvā LBL turnīra ietvaros vidēji mačā ir guvis 17,9 punktus.

Spēle noteikti nesolās būt viegla. Kaut vai tāpēc, ka ventspilnieki tuvojoties sezonas beigām sāk parādīt aizvien labāku sniegumu, turklāt, pēc traumas sadziedēšanas ir atgriezies Jānis Strēlnieks un klubam ir pievienojies amerikāņu saspēles vadītājs Džamals Tatums, kurš līdz šim ir parādījis ļoti atzīstamu sniegumu, kā arī horvātu centra spēlētājs Mateo Kedžo, kuram spēle pret „Liepājas Lauvām” varētu būt debija BK „Ventspils”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV