Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Zaudējums mača galotnē Latvijas čempioniem

Mārtiņš Kozlovskis, 01.03.2010. 09:26

Sestdien, 27. februārī, zaudējumu Latvijas Basketbola līgas spēlē savās mājās cieta "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas saspringtā mačā tikai tās galotnē ar rezultātu 80:88 atzina BK "Ventspils" komandas pārākumu.
Zaudējums mača galotnē Latvijas čempioniem

Liepājas un Ventspils basketbolistu duelis šajā sezonā bija izvērties īpaši labvēlīgs vēju pilsētas „Lauvām”, kas uzvaras bija izcīnījuši abos līdzšinējos mačos. Baltijas līgas ietvaros oktobra beigās uzvara tika izcīnīta spēlējot Liepājā (64:62), savukārt, LBL spēlē Ventspilī „Lauvas” triumfēja pārliecinošāk – 82:73.

Taču sestdienas gaidāmā cīņa nesolījās būt viegla, kaut vai tāpēc, ka ventspilnieki tuvojoties sezonas beigām sāk parādīt aizvien labāku sniegumu, turklāt, pēc traumas sadziedēšanas laukumā ir atgriezies Jānis Strēlnieks un klubam ir pievienojušies amerikāņu saspēles vadītājs Džamals Tatums un horvātu centra spēlētājs Mateo Kedžo.

Spēle iesākās ļoti līdzīgi, taču nelielā vadībā visu laiku turējās ventspilnieki. Pēc pirmajām desmit minūtēm četru punktu pārsvars viesiem – 19:23. Taču otrajā desmitminūtē ventspilniekiem izdevās rezultāta starpību vēl nedaudz palielināt, līdz ar to, lielajā pārtraukumā komandas devās pie deviņu punktu atstatuma – 34:43.

Ļoti neveiksmīgas liepājniekiem izrādījās trešās ceturtdaļas pirmās minūtes, kuras daudz pārliecinošāk aizvadīja BK „Ventspils” spēlētāji un vienubrīd „Lauvas” atradās iedzinējos ar 15 punktu starpību – 36:51. Taču liepājnieki padoties negrasījās un līdz ceturtdaļas izskaņai, skatītāju atbalstīti, spēja pietuvoties līdz minimumam – 60:61.

Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar Mareka Jureviča deviņiem gūtiem punktiem pēc kārtas, pēc kā ventspilnieki panāca 60:70. Šķita, ka tas būs viss, taču atkal „Lauvām” izdevās atspēlēties un mača liktenis izšķīrās spēles pēdējā minūtē. Pie rezultāta 80:83 svarīgu tālmetienu nepilnu pusminūti pirms spēles pamatlaika beigām ventspilniekiem realizēja Dairis Bertāns, tādējādi, nodrošinot Latvijas čempioniem pirmo uzvaru šajā sezonā pār „Liepājas Lauvām” – 80:88.

Rezultatīvu sniegumu liepājniekiem nodemonstrēja Uģis Viļums, kurš bez spēlē 16 gūtajiem punktiem paspēja izcelties ar patiešām izteiksmīgu „punu” uz pieres. Savukārt, uzvarētājiem labākais ar 19 punktiem bija eksliepājnieks Mareks Jurēvičus.

Līdz ar to, ventspilnieki pēc šīs spēles vēl jo vairāk ir nostabilizējušies 3. vietā LBL turnīra tabulā, savukārt, liepājnieki ar „Valmieras” basketbolistiem dala 4. līdz 5. vietu (septiņas uzvaras un astoņi zaudējumi). Turklāt, nākošo cīņu „Lauvas” aizvadīs tieši pret valmieriešiem, ar kuriem spēles vienmēr ir bijušas saistošas un interesantas. Spēle norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā jau šo otrdien, 2. martā, pulksten 19:30.

Latvijas Basketbola līga, 1.divīzija. 27.februāris

BK "Liepājas Lauvas'' - BK ''Ventspils'' 80:88 (19:23, 15:20, 26:18, 20:27)
BK "Liepājas Lauvas'': Viļums 16, Kiselius 15, Jeromanovs 15, Koženets 12, Kravčenko 9 (3p. 3/3), Patmalnieks 7, Kosuškins 6, Tukišs, Pusaudzis
BK '"Ventspils'': Jurevičus 19 (3 rez.p.), Zaķis 16 (7 atl.b.), Kedžo 15, J. Strēlnieks 13, Bertāns 10, Bērziņš 7, Tatums 5, Meiers 2, Blaus 1, Kalve, A.Strēlnieks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV