Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Augstskolu frisbija komandas dosies cīņā par Latvijas Studentu frisbija čempionu titulu

Dainis Jakovels, 08.03.2010. 13:34

Sestdien, 13. martā, Rīgā tiks noskaidroti Latvijas Studentu frisbija čempioni vīriešu (open) un sieviešu grupās. Vīriešu konkurencē par čempionu titulu cīnīsies piecas komandas, bet sievietēm – septiņas. Turnīrs norisināsies Olimpiskajā Sporta centrā, Grostonas ielā 6b, Rīgā. Spēļu sākums plānots plkst. 9:00, fināli no plkst. 17:50. Interesenti laipni aicināti apmeklēt spēles un atbalstīt savējos.
Augstskolu frisbija komandas dosies cīņā par Latvijas Studentu frisbija čempionu titulu

Pagājušā gadā vīriešu grupas finālā tikās Liepājas Universitātes (LiepU) un Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) frisbijisti. Toreiz nepārspējami izrādījās liepājnieki, uzvarot ar rezultātu 13:8. Rīdzinieki tika pie sudraba medaļām un „Spēles gara” balvas citu komandu vērtējumā. Bronzas godalgas sīvā mazajā finālā izcīnīja Latvijas Universitāte (LU), pārspējot Rīgas Ekonomikas augstskolu – 9:7. Arī sieviešu grupā izšķirošajā cīņā par čempionu titulu cīnījās LiepU un RTU. Fināls izvērtās par īstu drāmu, kur liepājnieces spēles izskaņā spēja atspēlēt divu punktu deficītu un izraut uzvaru ar rezultātu 13:12, tādējādi arī revanšējoties par zaudējumu grupas spēlē. Bronzas medaļas spraigā spēlē izcīnīja Vidzemes Augstkola, pārspējot Rīgas Ekonomikas augstskolu – 8:7, kas ieguva „Spēles gara” balvu.

Šogad parādījušās jaunas augstskolu komandas, īpašs papildinājums manāms sieviešu grupā – klāt nākušas Latvijas Universitātes, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, Rīgas Stradiņa universitātes un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas komandas, kas noteikti vēlēsies sevi apliecināt laukumā un sagādāt kārtīgu konkurenci iepriekšējā gada medaļniecēm. Domājams, ka liepājniekus gaida grūts uzdevums – čempionu titula aizstāvēšana.

Jāatgādina, ka decembrī Valmierā jau otro reizi tika izcīnīts Latvijas Studentu frisbija čempionu kauss jauktajā grupā, toreiz finālā spēkiem mērojās LU un LiepU komandas, spraigā spēlē rīdzinieki spēja pārspēt iepriekšējā gada čempionus – 12:10. Šis kārtējo reizi apliecina, ka studentu frisbija čempionātā var gaidīt interesantas cīņas, uzvarētājus ir grūti prognozēt.

Vairāk informācijas par Latvijas Studentu frisbija čempionātu var rast www.frisbee.lv.

Turnīru organizē frisbija klubs Ultimate Decision, atbalsta Latvijas Frisbijas federācija, Latvijas Universitāte un Vichy.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV