Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas Studentu frisbija čempionātā zelta godalgas izcīna Liepājas Universitātes un Latvijas Universitātes komandas

Dainis Jakovels, 15.03.2010. 10:31

Nedēļas nogalē Rīgā norisinājās otrais Latvijas Studentu frisbija čempionāts vīriešu un sieviešu grupās. Vīriešu komandu konkurencē par čempioniem atkārtoti kļuva Liepājas Universitāte (LiepU), aiz sevis atstājot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) frisbijistus. Sieviešu grupā nepārspētas palika Latvijas Universitātes (LU) frisbijistes, finālā uzvarot RTU komandu. „Spēles gara” balvas citu komandu vērtējumā tika piešķirtas RTU (vīriešu) un LU (sieviešu) komandām.
Latvijas Studentu frisbija čempionātā zelta godalgas izcīna Liepājas Universitātes un Latvijas Universitātes komandas

Vīriešu grupā dalību ņēma piecas augstskolu komandas, kas izspēlēja apļa spēles un divas labākās atkārtoti tikās finālā. Jau no pirmajām spēlēm iezīmējās trīs favorītes – LiepU, RTU un LU komandas. Liepājnieki grupas spēles noslēdza bez zaudējumiem, RTU uzvarot ar 13:7, bet LU – 12:11, tādējādi pirmie nodrošinot vietu finālā. Otra ceļa zīme tika sadalīta starp RTU un LU komandām, kur sīvā cīņā pārāki izrādījās RTU frisbijisti – 13:10. Tāpat kā pirms gada finālā atkal tikās LiepU un RTU komandas, arī šoreiz liepājnieki bija neapstādināmi, uzvarot spēli ar rezultātu 13:7. Cīņā par trešo vietu LU bija pārāki pār RTU Ventspils filiāli – 13:7.

Sieviešu grupā šogad bija vērojams dalībnieku skaita pieaugums, septiņas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. Vienā no tām nepārspējamas izrādījās LU frisbijistes, kas pārliecinoši kvalificējās finālam. Kā otrā apakšgrupas spēles noslēdza Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komanda, kas gana sīvās cīņās pārspēja Vidzemes augstskolu un Rīgas Stradiņa universitāti. Otrā apakšgrupā uzvaru izcīnīja RTU frisbijistes, aiz sevis atstājot pagājušā gada čempiones LiepU un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolu. Finālā tikās LU turpināja uzvaru sēriju, pārspējot RTU komandu – 13:7. Bronzas medaļas izcīnīja LiepU, kas izrādījās pārākas pār LSPA – 13:12.

„Prieks par to, ka cīņa vīriešu grupā izvērtās tik spraiga, itsevišķi par iekļūšanu finālā. Patīkami arī, ka audzis sieviešu komandu skaits. Kopumā turnīrs aizritēja veiksmīgi un cerams, ka nu ir iedibinājies, kā regulārs notikums katra studējošā frisbijista kalendārā”, stāsta turnīra organizators Mārtiņš Taurenis.

Decembrī Valmierā jau notika Latvijas Studentu frisbija čempionāts jauktajā grupā, toreiz finālā spēkiem mērojās LU un LiepU komandas, spraigā spēlē (12:10) rīdzinieki spēja pārspēt iepriekšējā gada čempionus, kā arī ieguva „Spēles gara” balvu.

Vairāk informācijas par Latvijas Studentu frisbija čempionātu var rast www.frisbee.lv.

Turnīru organizē frisbija klubs Ultimate Decision, atbalsta Latvijas Frisbijas federācija, Latvijas Universitāte un Vichy.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV