Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs sestais pasaulē 500m

Kristine Fogele, 21.03.2010. 14:15

Vakar Sofijā sacensību otrajā dienā 500 m distancē Haralds Silovs pirmo reize savas sportiskās karjeras vēsturē kvalificējās pasaules čempionāta finālam, kopvērtējumā izcīnot augsto sesto vietu.
Haralds Silovs sestais pasaulē 500m

Šorttrekists Haralds Silovs nekad sevi nav uzskatījis par 500 m speciālistu. Un lielas cerības arī nesaistīja ar šo distanci. Šīs dienas starti parādīja, ka tomēr Haraldu var uzskatīt par pietiekoši stipru šorttrekistu, kurš varētu iesaistīties cīņā par medaļām.

Ar pirmo šīs dienas startu Haraldam uzvara un viens no labākajiem laikiem, kas ļāva viņam startēt 1/8 finālā no otrās pozīcijas aiz Vankūveras spēļu bronza ieguvēja Tremble no Kanādas. Izcīnot otro vietu, Haralds kvalificējās 1/4 finālā, kur arī, startējot no pirmās pozīcijas, piekāpās tikai korejietim Lee Ho Suk un kvalificējās pusfinālam. Pusfinālā nostrādāja šorttreka veiksme. Trešā starta pozīcija, ļoti spēcīgi sānceņši. Cīņas gaitā ASV atlēts Celsky, apdzenot patraucēja kanādietim Tramble, tas krita, bet Haralds finišēja otrais un iekļuva savā pirmajā pasaules čempionāta finālā. Finālā trīs kanādieši, ķīnietis un korejietis Lee Ho Suk. Izlozētā ceturtā starta pozīcija neatstāja nekādas cerības. Startā Haraldu apdzina abi kanādieši.

Skrējiens notika tīri, ātrums liels. Par uzvarētāju negaidīti kļuva ķīnietis Liang Wenhao, kurš pēdējā aplī apdzina kanādieti, olimpisko čempionu stafešu sacensībās Francoise Hamelin, bronza kanādietim Tremble, ceturtais Vankūveras olimpisko spēļu divkārtējais čempions Hamelins Charles, piektais pagājušā gada absolūtais pasaules čempions korejietis Lee Ho Suks un sestais mūsu Haralds Silovs.

Haralds par sesto vietu saņēma trīs fināla punktus un kopvērtējumā pēc divām distancēm dala 10/11 vietu ar amerikāni Jayner Travis.  Šodien izšķirošā distance 1000 m, ja Haralds iekļūst finālā, tad ir reāla iespēja kvalificēties arī 3000 m superfinālam.

Piektdien 1500m distancē Haralds izcīnīja augsto devīto vietu.

Otrs Latvijas atlēts Jānis Piuss savā 500m priekšskrējienā ieņēma trešo vietu, uzrādija savu personisko labāko rezultātu, bet 1/8 finālam nekvalificējās. Distancē viņam 40. vieta un kopvērtējumā 48. no 55. startējošajiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV