Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas Frisbija čempionāta regulārā apļa spēļu izspēles tuvojas noslēgumam

Daiga Oļhovka, 22.03.2010. 16:12

Nedēļas nogalē Valmieras novada sporta namā „Kocēni” tika aizvadītas Latvijas Frisbija čempionāta telpās 7 open (vīriešu) divīzijas un 3 sieviešu divīzijas spēles. Čempionāta regulārā apļa spēles ir pietuvojušās noslēguma un, lai arī nākamās nedēļas laikā tiks izspēlētas pēdējas divas spēles, šajā nedēļas nogalē tika noskaidrotas pēdējās komandas, kuras iekļūst play-off astotniekā un cīnīsies par godalgotajām vietām.

Svarīga un atbildīga spēle sieviešu divīzijā bija komandām Salaspils FK un Oriflame-KCN Rīga. Apļa spēlēs abas komandas ar 5 uzvarētām un 1 zaudētu spēli bija savākušas vienādu punktu skaitu. Savstarpējo spēli abas komandas uzsāk vienlīdzīgi, tomēr Oriflame-KCN Rīga visu laiku turas vienu divus punktus aiz Salaspils FK. Pirmā puslaika beigās rīdziniecēm izdodas gūt trīs punktus pēc kārtas un aiziet pārtraukumā jau ar viena punkta pārsvaru 6:7 (Salaspils FK : Oriflame-KCN Rīga). Otrā puslaika sākumā Oriflame-KCN Rīga spēlētājas pieļauj vairākas kļūdas, Salaspils FK meitenes gūst četrus punktus pēc kārtas un rezultāts jau ir 10:7. Otrā puslaika beigās kļūdīties sāk Salaspils FK un uz katru vienu Salaspils komandas punktu Oriflame-KCN Rīga izdodas gūt divus un panākt rezultātu 12:10. Rīgas komanda gūst vēl vienu punktu, kuru izspēlējot, beidzas spēles laiks. Tiek noteikts, ka spēle ir līdz 13 punktiem. Veiksmīgi nospēlējot aizsardzībā, Rīgas komanda izlīdzina rezultātu 12:12. Pēdējā punkta izspēlē uzbrukumā ir Salaspils komanda un, lai arī Oriflame-KCN Rīga spēlē pārliecinoši aizsardzībā, šoreiz veiksme ir Salaspils meiteņu pusē un spēle noslēdzas ar rezultātu 13:12.

Open divīzijā spraiga un interesanta, kā arī spēle ar lielāko līdzjutēju atbalstu izvērtās starp mājiniekiem ViA Valmiera un RTU (Rīga) komandām. RTU komandai uzvara nozīmēja drošu iekļūšanu labāko komandu astotniekā. Pirmo puslaiku laukumā dominē mājinieki, spēlējot ātru un pārliecinošu spēli - 7:3 (ViA Valmiera : RTU). Tomēr pēc puslaika pārtraukumā rīdzinieki lauž spēles gaitu un gūst punktu pēc punkta. Kamēr mājinieki pēc ātrā pirmā puslaika paguruši spēj gūt vien divus punktus, RTU komanda noķer disku pretinieku laukumā sešas reizes un panāk rezultātu 9:9. Uzsākto tempu punktu gūšanā rīdzinieki veiksmīgi turpina, tam pretī mājinieki gūst vēl tikai vienu punktu un RTU svin uzvaru ar 10:13.

Latvijas Frisbija čempionāta telpās 2009./2010. gada sezonas 20. marta spēļu rezultāti:

Open (vīriešu) divīzija

ViA Valmiera : Gaisma (Rīga) – 8:13
Gaisma (Rīga) : SSE Rīga – 13:9
ViA Valmiera : Ice Breakers (Lielvārde) – 13:6
RTU (Rīga) : Gaisma (Rīga) – 13:4
ViA Valmiera : SSE Rīga – 13:5
Ice Breakers (Lielvārde) : SSE Rīga – 5:11
ViA Valmiera : RTU (Rīga) – 10:13

Sieviešu divīzija
ViA Valmiera : KCN Rīga – 2:13
Salaspils FK : KCN Rīga – 13:12
Salaspils FK : ViA Valmiera – 13:4

Pēdējās Latvijas Frisbija čempionāta telpās regulārā apļa spēles tiks izspēlētas šonedēļ – 23. martā Ogres sporta hallē tiksies open divīzijas komandas Dzīvo labi un Gaisma, kā arī 27. martā Ventspils Pārventas hallē tiksies sieviešu divīzijas komandas Ventspils un DejaVu (Salaspils).

Latvijas Frisbija čempionātu telpās organizē Latvijas Frisbija federācija. Vairāk informācijas par čempionātu un spēļu kalendārs pieejams http://frisbee.lv/cempionati.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV