Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

No šodienas Latvijas Mūzikas kanālā skanēs ZZ Čempionāta himna „Rādi klasi”

Sanda Brūna, 07.04.2010. 13:02

No šodienas Latvijas Mūzikas kanālā būs iespējams dzirdēt Lielāko Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu himnu „Rādi Klasi!” Dziesmu izpilda ZZ Čempionāta sporta skolotājs Ufo, kopā ar Lieni Šomasi un skolēniem, Čempionāta dalībniekiem, kā arī Zelta Zivtiņas seriāla varoņiem un jauniešu organizācijas Avantis pārstāvjiem. Himnu ir iespējams noklausīties arī mājas lapā www.zzcempionats.lv.

Ideja par ZZ Čempionāta himnu radās pagājušajā gadā, kad pusfinālistiem tika uzdots mājas darbs – sarakstīt un izpildīt „ZZ Čempionāta himnu”! Jauniešu izpildījums bija tik radošs un neviltots, ka tika nolemts apvienot labāko jauno dzejnieku veikumu īstā un paliekošā ZZ Čempionāta himnā. Tā savu pirmatskaņojumu piedzīvoja pagājušā gadā, ZZ Čempionāta lielajā finālā, taču no šodienas dziesma skanēs ari Latvijas Mūzikas kanālā.

„Nu jau ceturto gadu ZZ Čempionāta ietvaros aicinām jauniešus sagatavot īpašu mājas darbu - radošo uzdevumu. Katru gadu jauniešiem ir jāizdomā kas cits, tā ir lieliska iespēja radoši izpausties. Ja pagājušajā gadā uzdevums bija saistīts ar mūziku un ZZ Čempionāta himnas sacerēšanu, tad šogad aicinājām jauniešus atklāt savus mākslinieku, režisoru un operatoru talantus kolāžu vai video klipu veidošanā. Arī šogad esam ļoti patīkami pārsteigti par iesūtīto darbu kvalitāti un skolēnu izdomu, tāpēc labākos no mājas darbiem vedīsim līdzi pa ZZ Čempionāta pusfināliem, lai parādītu arī citiem.” stāsta Alise Avota, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja.

Šobrīd notiek žūrijas darbs pie ZZ Čempionāta radošo uzdevumu apkopošanas un izvērtēšanas. Turpmāko divu nedēļu laikā mājas lapā www.zzcempionats.lv tiks paziņotas tās klases, kuras aicināsim piedalīties ZZ Čempionāta pusfināla posmos visā Latvijā un pierādīt savu sportisko meistarību un draudzības garu. Skolēnu radošos darbus vērtē un žūrijā darbojas sporta skolotājs Ufo, Zelta Zivtiņas seriāla varoņi, jauniešu organizācijas Avantis pārstāvji, kā arī ZZ Čempionāta galvenais tiesnesis. 

Aizraujoši ZZ Čempionāta pusfināli, Zelta Zivtiņas seriāla jauniešu un sporta skolotāja Ufo vadībā, notiks 10 Latvijas pilsētās: 15. aprīlī Dobelē, 19. aprīlī Ogrē, 21. aprīlī Talsos, 26. aprīlī Daugavpilī, 28. aprīlī Rīgā, 30. aprīlī Kuldīgā, 5. maijā Cēsīs, 7. maijā Valmierā, 10. maijā Jēkabpilī, 12.maijā Jelgavā. 

ZZ Čempionāta fināls notiks 6. jūnijā Rīgā.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV