Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noslēdzies pirmais "ZZ Čempionāta" Zemgales novada pusfināls Dobelē

Sanda Brūna, 16.04.2010. 15:26

Vakar, 15.aprīlī, ar vērienīgu pasākumu Dobeles sporta hallē, noslēdzās pirmais ZZ Čempionāta Zemgales novada pusfināls. Tajā skolēni sacentās dažādās disciplīnās, pierādot savu meistarību gan sporta, gan prāta un atjautības disciplīnās. Dalībniekiem līdzi juta un par sportisku atmosfēru rūpējās ZZ Čempionāta galvenais sporta skolotājs Ufo, kā arī Zelta Zivtiņas varoņi. Pasākuma noslēgumā katrā no klašu grupām (6.-8. klase un 10. - 11. klase) tika noskaidroti uzvarētāji, kas piedalīsies lielajā ZZ Čempionāta finālā 6. jūnijā Rīgā un cīnīsies ne tikai par sportiskākās klases titulu, bet arī ceļojumu uz saulaino Itāliju un citām vērtīgām balvām.

ZZ Čempionāta pirmajā pusfinālā Dobelē 6. - 8. klašu grupā sīvā konkurencē uzvaru un iespēju piedalīties finālā izcīnīja Bauskas 1.vidusskolas 8.a klase. Godpilnajā otrajā vietā ierindojās Gardenes pamatskolas 7. klase, savukārt trešajā vietā - Dobeles 1.vidusskolas 6.d klase.

10. - 11. klašu grupā labākie šajā pusfināla posmā bija Bauskas 1.vidusskolas 11.c klase, aiz sevis atstājot Bauskas 1.vidusskolas 10.c klasi un Dobeles valsts ģimnāzijas 11.a-1 klasi. Visi skolēni balvās saņēma īpašus čemodānus, pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas, kā arī citus pārsteigumus.

"Mūsu komandas sauklis ZZ Čempionātā bija "Jautrīši", tāpēc visas atrakcijas un uzdevumus centāmies veikt ar prieku. Esmu pārliecināta, ka tieši jautrība, draudzība un saliedētība mums palīdzēja tikt tik tālu. Izjūtas tagad ir super!" prieku par izcīnīto otro vietu ZZ Čempionāta pusfināla posmā Dobelē pauž Gardenes pamatskolas 7.klases kapteine Ivonna Agnese Judzeme.

ZZ Čempionāta pirmo Zemgales novada pusfināla posmu ar savu klātbūtni pagodināja arī Dobeles novada mērs Andrejs Spridzāns, kas pauda atbalstu Zelta Zivtiņas un jauniešu organizācijas Avantis rīkotajām aktivitātēm, kā arī piedalījās jauno sportistu apbalvošanā. Pirms sacensībām viņš deva padomus skolēniem, aicinot objektīvi novērtēt pretinieku, mērķēt uz uzvaru, kā arī vēlēja veiksmi ikvienam dalībniekam.

Kā jau ierasts, arī šoreiz ZZ Čempionāta žūrija skolēniem piešķīra dažādas pārsteiguma balvas - gan par atraktīvāko un neparastāko klases noformējumu, gan veiksmīgāk izpildīto mājas darbu - visinteresantāko ZZ Čempionāta saukli. Balvas par labāko noformējumu šoreiz saņēma Dobeles valsts ģimnāzijas 10.b klase, kā arī Uzvaras vidusskolas 7.a klase. Par veiksmīgāk sagatavoto mājas darbu balvu saņēma Īslīces vidusskolas 6.klases un Iecavas vidusskolas 11.b klases skolēni.

Pasākuma laikā īpašas pārsteiguma balvas dāvāja arī ZZ Čempionāta draugi un atbalstītāji. Ergo simpātiju balva aizceļoja uz Skaistkalnes vidusskolas 7.klasi un Īslīces vidusskolas 11.klasi, Actimel simpātiju balvu saņēma Annas Brigaderes pamatskolas 6.klase un Bēnes vidusskolas 11.klase, ISIC simpātiju balvu saņēma Dobeles Valsts ģimnāzijas 8.a klase un Bauskas vidusskolas 11.a klase, Adidas futbola stafetes balvu saņēma Bauskas 1.vidusskolas 8.a klase un Bauskas vidusskolas 11.a klase, savukārt Radio SWH simpātiju balva tika Auces vidusskolas 8.a un Iecavas vidusskolas 10.a klasei.

Nākamais ZZ Čempionāta pusfināla posms notiks jau pirmdien, 19.aprīlī Ogrē, Ogres novada sporta centrā (adrese: Skolas ielā 21). Visiem ZZ Čempionāta pusfināla posmiem būs iespējams sekot līdzi arī LNT raidījumā "Tautas Balss."

ZZ Čempināta pusfināli Zelta Zivtiņas seriāla jauniešu un sporta skolotāja Ufo vadībā notiks vēl 9 Latvijas pilsētās: 19.aprīlī Ogrē, 21.aprīlī Talsos, 26.aprīlī Daugavpilī, 28.aprīlī Rīgā, 30.aprīlī Kuldīgā, 5.maijā Cēsīs, 7.maijā Valmierā, 10.maijā Jēkabpilī, 12.maijā Jelgavā. Savukārt ZZ Čempionāta fināls notiks 6.jūnijā Rīgā.

ZZ Čempionātu organizē priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis. Tā mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV