Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

ZZ Čempionāta pusfinālā Ogrē sacenšas vairāk nekā 900 skolēnu

Sanda Brūna, 20.04.2010. 16:38

Vakar, 19.aprīlī, ar vērienīgu pasākumu Ogres novada sporta hallē, noslēdzās otrais ZZ Čempionāta pusfināls. Tajā 925 skolēni no 37 Rīgas un Rīgas rajona klasēm sacentās dažādās disciplīnās, pierādot savu meistarību gan sporta, gan prāta un atjautības disciplīnās. Dalībniekiem līdzi juta un par sportisku atmosfēru rūpējās ZZ Čempionāta galvenais sporta skolotājs Ufo, kā arī Zelta Zivtiņas varoņi. Pasākuma noslēgumā katrā no klašu grupām (6.- 8. klase un 10. – 11. klase) tika noskaidroti uzvarētāji, kas piedalīsies ZZ Čempionāta lielajā finālā 6. jūnijā Rīgā un cīnīsies ne tikai par sportiskākās klases titulu, bet arī ceļojumu uz saulaino Itāliju un citām vērtīgām balvām.
ZZ Čempionāta pusfinālā Ogrē sacenšas vairāk nekā 900 skolēnu

Galerijas:

 

ZZ Čempionāta otrajā pusfinālā Ogrē 6. – 8. klašu grupā sīvā konkurencē uzvaru izcīnīja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 8.c klase, savukārt godpilnajā otrajā vietā ierindojās Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.m klase. Abas klases saņēmu iespēju cīnīties par sportiskākās klases titulu lielajā ZZ Čempionāta finālā. 

Islandes vulkāna izvirduma izraisītā pelnu mākoņa dēļ no Spānijas uz čempionātu nevarēja ierasties Sējas pamatskolas apvienotā 6.-7.klase un 8.klase, taču viņiem tika dota iespēja  turpināt cīņu un piedalīties ZZ  Čempionāta Rīgas pusfinālā.

11. klašu grupā labākie šajā pusfināla posmā bija Siguldas 2.vidusskolas 11.a klase, aiz sevis atstājot Ogres ģimnāzijas 11.d klasi. Skolēni  balvās saņēma īpašus čemodānus, pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas, kā arī pārsteigumus no citiem ZZ Čempionāta atbalstītājiem.

"Mums ir fantastiska sajūta par uzvaru. Piedalāmies ZZ Čempionātā jau otro gadu. Uzvarējām, jo zinājām, ka spēks ir komandas vienotībā un saliedētībā," prieku par izcīnīto vietu ZZ Čempionāta finālā pauda Siguldas 2.vidusskolas 11.a klases kapteine Sanita Strautmane. 

Kā jau ierasts, arī šoreiz ZZ Čempionāta žūrija skolēniem piešķīra dažādas pārsteiguma balvas – gan par atraktīvāko un neparastāko klases noformējumu, gan visinteresantāko klases saukli. Balvas par labāko noformējumu šoreiz saņēma Ogres pamatskolas 6.d klase, kā arī Salaspils 1.vidusskolas 11.a klase. Par labāko un draudzīgāko komandas saukli balvu saņēma Ādažu vidusskolas 8.a klase un Ķeguma komercnovirziena vidusskolas 10.b klase.

Pasākuma laikā pārējo dalībnieku vidū ar īpaši pārdomātiem un jautriem supervaroņu tērpiem izcēlās Ogres ģimnāzijas 11.d klase. “ZZ Čempionātā piedalāmies, lai attīstītu sportisku garu un cīņassparu. Lai atšķirtos no pārējiem dalībniekiem, izvēlējāmies īpašu komandas tērpu koncepciju – esam supervaroņi, kas glābj pasauli,” stāsta 11.d klases skolēni.

Pasākuma laikā īpašas pārsteiguma balvas dāvāja arī ZZ Čempionāta draugi un atbalstītāji. Ergo simpātiju balva aizceļoja uz Zaķumuižas pamatskolas 8.klasi un Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.b klasi, Actimel simpātiju balvu saņēma Rīgas Kultūru vidusskolas 7.a klase un Rīgas Tirdzniecības tehnikuma 11.k klase. Savukārt Ilustrētās Zinātnes simpātiju balva tika Rīgas Hanzas vidusskolas 8.b klasei un Rīgas valsts 1.ģimnāzijas 11.c klasei, Adidas futbola stafetes balvu saņēma Allažu pamatskolas 7.klase un Saulkrastu vidusskolas 10.a klase, bet Radio SWH simpātiju balva tika Ogres ģimnāzijas 8.d klasei un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 11.b klasei. Tallink skolotāju konkursā par uzvarētājiem tika atzīti Ādažu vidusskolas 8.a klases skolotāja Vita Reinbooma un Rīgas Valsts ģimnāzijas 10.d klases skolotāja Andra Reinholde.

Nākamais ZZ Čempionāta pusfināla posms notiks jau trešdien, 21.aprīlī plkst.14:00 Talsu sporta hallē (adrese: Kārļa Mīlenbaha 32a).

ZZ Čempionāta pusfināli Zelta Zivtiņas seriāla jauniešu un sporta skolotāja Ufo vadībā notiks vēl 8 Latvijas pilsētās: 21. aprīlī Talsos, 26. aprīlī Daugavpilī, 28. aprīlī Rīgā, 30. aprīlī Kuldīgā, 5. maijā Cēsīs, 7. maijā Valmierā, 10. maijā Jēkabpilī, 12.maijā Jelgavā. Lielais ZZ Čempionāta fināls notiks 6. jūnijā Rīgā. Lielākajai daļai no ZZ Čempionāta pusfināla posmiem būs iespējams sekot līdzi arī LNT raidījumā „Tautas Balss.”

ZZ Čempionātu organizē priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis. Tā mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu. 

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV