Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

ZZ Čempionāta pusfinālā Talsos skolēni uzstāda spēka rekordu

Sanda Brūna, 22.04.2010. 14:42

Vakar, 21.aprīlī, ZZ Čempionāta pusfinālā Talsos, vienā no aizraujošākajām disciplīnām – spēka pārbaudījumā – tika uzstādīts rekords Lielāko Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu vēsturē. Šajā pārbaudījumā savu klases biedreni 23 minūtes uz rokām noturēja un rekordu uzstādīja Kuldīgas vidusskolas 10.d klases skolēns Ingars Lerķis. Kopumā šajā ZZ Čempionāta pusfinālā piedalījās un jautrās stafetēs spēkiem mērojās 975 skolēni jeb 39 klases no visa Kurzemes reģiona.
ZZ Čempionāta pusfinālā Talsos skolēni uzstāda spēka rekordu

Galerijas:

 

Pasākumā dalībniekiem līdzi juta un par sportisku atmosfēru rūpējās ZZ Čempionāta galvenais sporta skolotājs Ufo, kā arī Zelta Zivtiņas varoņi. Talsu pusfināla noslēgumā katrā no klašu grupām (6.-8. klase un 10.-11. klase) tika noskaidroti uzvarētāji, kas piedalīsies ZZ Čempionāta lielajā finālā 6. jūnijā Rīgā un cīnīsies ne tikai par sportiskākās klases titulu, bet arī par ceļojumu uz saulaino Itāliju un citām vērtīgām balvām.

ZZ Čempionāta trešajā pusfinālā Talsos 6.-8. klašu grupā, paliekot līderos visu pārbaudījumu laikā, uzvaru guva Kandavas Internātskolas 8.b klase, savukārt godpilnajā otrajā vietā ierindojās Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas 8.a/do klase. Abas klases saņēma iespēju cīnīties par sportiskākās klases titulu ZZ Čempionāta Lielajā finālā Rīgā.

“Visu pusfināla sacensību laikā bijām vienoti un draudzīgi. Turklāt jau laikus sākām gatavoties, trenēties un krāt spēkus ZZ Čempionāta pārbaudījumiem. Šobrīd, kad esam tikuši finālā, vēl īsti nespējam noticēt uzvarai,” gandrīz vienbalsīgi pavēstīja Kandavas Internātskolas 8.b klases skolēni. Pirmoreiz ZZ Čempionāta vēsturē, kāda klase visu pusfināla posmu turējās līderos, un jau pēc trešās disciplīnas nebija šaubu, ka uzvarētāji būs tieši kandavnieki. 

10.-11.klašu grupā labākie Talsu pusfināla posmā bija mājinieki – Talsu valsts ģimnāzijas 11.a klase, aiz sevis atstājot Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas 11.e klasi. Pirmo divu vietu ieguvēji balvās saņēma īpašus čemodānus, pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas.

Talsu valsts ģimnāzijas 11.a klases kapteine Megija Grīvane pēc uzvaras atzina: “Ideāli! Pagājušogad palikām trešajā vietā un diemžēl nevarējām cīnīties finālā. Taču šogad mums veicās daudz labāk, jo bijām vēl draudzīgāki un sportiskāki. Ceram, ka Lielajā finālā viss notiks tikpat forši!”

Kā jau ierasts, arī šoreiz ZZ Čempionāta žūrija skolēniem piešķīra dažādas pārsteiguma balvas – gan par atraktīvāko un neparastāko klases noformējumu, gan visinteresantāko klases saukli. Balvas par labāko noformējumu šoreiz saņēma Skrundas vidusskolas 6.b klase, kā arī Talsu valsts ģimnāzijas 10.a klase. Par labāko un draudzīgāko komandas saukli balvu saņēma Ventspils Centra pamatskolas 6.a klase un Tukuma Raiņa ģimnāzijas 10.d klase.

Pasākuma laikā īpašas pārsteiguma balvas dāvāja arī ZZ Čempionāta draugi un atbalstītāji. Ergo simpātiju balva aizceļoja uz Tārgales pamatskolas 6.klasi un Rojas vidusskolas 10.b klasi, ISIC simpātiju balvu saņēma Ventspils 1.pamatskolas 7.b klase un Ventspils 4.vidusskolas 10.a klase. Savukārt Ilustrētās Zinātnes simpātiju balva tika Engures vidusskolas 6.a klasei un Saldus 2.vidusskolas 10.d klasei, Adidas futbola stafetes balvu saņēma Popes pamatskolas 7.klase un Vaiņodes vidusskolas 10.klase, Mangaļu simpātiju balva tika piešķirta Sabiles vidusskolas 6.a klasei un Mērsraga vidusskolas 11.klasei, bet Radio SWH simpātiju balva tika Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas 7.a/do un 11.e klasei. Tallink skolotāju konkursā par uzvarētājiem tika atzīti Tukuma 2.pamatskolas 6.a klases skolotāja Vivita Jaunkļaviņa un Talsu 10.a klases skolotājs Oļģerds Gūtmanis.

Nākamais ZZ Čempionāta pusfināla posms notiks jau pirmdien, 26.aprīlī plkst.14:00 Daugavpils kultūras un sporta pilī (adrese: Smilšu iela 92).

ZZ Čempionāta pusfināli Zelta Zivtiņas seriāla jauniešu un sporta skolotāja Ufo vadībā notiks vēl 7 Latvijas pilsētās: 26. aprīlī Daugavpilī, 28. aprīlī Rīgā, 30. aprīlī Kuldīgā, 5. maijā Cēsīs, 7. maijā Valmierā, 10. maijā Jēkabpilī, 12.maijā Jelgavā. Lielais ZZ Čempionāta fināls notiks 6. jūnijā Rīgā. Lielākajai daļai no ZZ Čempionāta pusfināla posmiem būs iespējams sekot līdzi arī LNT raidījumā „Tautas Balss”.

ZZ Čempionātu organizē priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis. Tā mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu. 

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV