Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvieši iegūst sudrabu un bronzu frisbija turnīrā Lietuvā

Latvijas Frisbija federācija, 26.04.2010. 12:52

Nedēļas nogalē, 24. - 25.aprīlī, Lietuvas pilsētā Zarasai notika 2010. gada pirmais āra sezonas frisbija turnīrs Baltijā. Jauktajā divīzijā astoņu komandu konkurencē Latvijas komandas izcīnīja otro, trešo un ceturto vietu, kuras ieņēma attiecīgi Salaspils FK (Salaspils), All stars (Rīga) un RTU-Tīģerīši (Rīga). Vīriešu divīzijā Latviju pārstāvēja viena komanda - „Ultimate Decision” (Rīga), kura ierindojās piektajā vietā.

Turnīra pirmā diena pārsteidza ar skarbiem laika apstākļiem – spēcīgu vēju, lietu, krusu un slapju sniegu, taču tas netraucēja visām trim Latvijas jauktās divīzijas komandām iekļūt sacensību pusfinālā. RTU-Tīģerīši izcīnīja pirmo vietu savā grupā un pusfinālā spēlēja pret citu latviešu komandu Salaspils FK. Otrā pusfinālā Rīgas All stars sacentās ar komandu no Viļņas Bubblicious. Diemžēl divas Latvijas komandas finālā neiekļuva, jo uzvaras un vietu finālā nodrošināja Salaspils FK un Bubblicious. Spēlē par trešo vietu RTU-Tīģerīši nācās atzīt iepriekšējā dienā uzvarētās All stars komandas pārākumu. 

Jauktās divīzijas finālspēle starp Salaspils FK un Bubblicious izvērsās ļoti sīva. Visu spēli Viļņas komanda atradās vadībā. Un lai gan salaspilieši spēles beigās vairākas reizes pārsvaru samazināja līdz minimumam un bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai, tomēr pēdējo punktu guva pretinieki un svinēja uzvaru ar rezultātu 17:15. 

Grūtāk skarbajos laika apstākļos veicās Latvijas komandai „Ultimate Decision” vīriešu divīzijā, kura pirmajā dienā piedzīvoja divas neveiksmes un zaudēja iespējas cīnīties par godalgotām vietām. Otrās dienas cīņās par 5.-9. vietu „Ultimate Decision” izcīnīja četras uzvaras, kas noslēgumā pārliecinoši ļāva ieņemt piekto vietu deviņu komandu konkurencē. 

Vīriešu divīzijas finālā sacentās 2009.gada uzvarētāji Lietuvas komanda „Vorai” un Krievijas „Dolgorukie”. Aizraujošā spēlē ar 19:17 uzvarēja, un čempiona titulu ieguva, Krievijas komanda „Dolgorukie”. Trešo vietu izcīnīja Viļņas komanda „Zepps”. 

www.frisbee.lv 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV