Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Romāns Brezovskis startē Red Bull Street Style pasaules finālā

Lana Daniela, 27.04.2010. 13:37 | komentāri (1)

60 pasaules labākie frīstaila futbolisti patlaban atrodas Dienvidāfrikas pilsētā Keiptaunā, lai sacenstos par pasaules čempiona titulu Red Bull Street Style 2010. Viņu vidū ir arī mūsējais Romāns Brezovskis, kas 2009. gada Latvijas finālā guva pārliecinošu uzvaru. Romāns ir pamatīgi trenējies, dzīvojot Lielbritānijā, tāpēc mēs ceram uz vislabāko rezultātu. 26 un 27. aprīlī notiks kvalifikācijas sacensības, bet lielais fināls trešdien, 28. aprīlī. To tiešajā translācijā varēs vērot www.redbull.lv un www.redbullstreetstyle.com
Romāns Brezovskis startē Red Bull Street Style pasaules finālā

Visā pasaulē notika 221 kvalifikācijas sacensības, kurās kopā piedalījās vairāk par 5000 dalībnieku, no kuriem labākie sapulcējušies Dienvidāfrikā. Arī tagadējais pasaules čempions Šons Garnjē (Sean Garnier) no Francijas ir klāt, lai aizstāvētu savu čempiona titulu. Tikai labākie no labākajiem tiks līdz trešdienas finālam, kurā piedalīsies 16 futbolistu. Labāko no labākajiem apbalvos futbola leģendas Džordžs Veā un Edgars Davidss. Nīderlandiešu futbola superzvaigzne Davidss: „Esmu vērojis šo sporta veidu jau kādu laiku un līmenis šeit, [Dienvidāfrikā], ir vienkārši neticams – tuvākajās dienās mēs varam sagaidīt lieliskus trikus. Puiši ir spējīgi ar futbola bumbu veikt tādas lietas, kas šķietami apgāž gravitācijas likumus. Jebkurš futbolists būtu laimīgs, ja spētu izpildīt ko tādu!” 

Jāatgādina, ka pulksten 18.55 pēc Latvijas laika www.redbull.lv un www.redbullstreetstyle.com varēs vērot sacensību fināla tiešraidi!

Par Latvijas dalībnieku Romānu Brezovski

2009. gada 30. augustā Esplanādē notikušajā Red Bull Street Style Latvijas finālā uzvarēja 15 gadus vecais Romāns Brezovskis. Jaunais frīstailists dzīvo un mācās Anglijā, kur arī pirmoreiz uzzinājis par frīstaila futbolu, taču uz sacensībām bija mērojis ceļu no savām Latvijas mājām Rēzeknē.  Katru dienu Romāns trenējas kādas 2-3 stundas, bet frīstails ir viņa sirdslieta, un parasto futbolu, atšķirībā no citiem dalībniekiem, viņš nemaz nespēlē. Lai uzvarētu, Romānam bija jāuzvar trīs reizes: pirmajā kārtā, pusfinālā un finālā. Katra futbolista sniegumu vērtēja trīs tiesneši: futbola kluba Skonto uzbrucējs Kristaps Blanks atbildēja par tehnisko spēju novērtējumu, žurnālists Uģis Joksts par radošumu, bet brake dance grupas Camelot Crew dalībnieks Vartans par stilu un muzikalitāti.

Pasākumu vadīja hip hopa meistari Gustavo un R-Viss, bet pie DJ pults stāvēja Monsta.

Par Red Bull Street Style

Red Bull Street Style ir frīstaila futbola sacensības, kas notiek vairāk nekā 40 pasaules valstīs. Nacionālā fināla uzvarētājs tālāk sacenšas Red Bull Street Style Pasaules finālā, taču lielākajā valstīs līdz nacionālajam finālam vēl jāiztur reģionālo kvalifikāciju pārbaudījumi. 

Red Bull Street Style princips ir diezgan vienkāršs. Tāpat kā parastā futbola spēlē nedrīkst lietot rokas vai plaukstas, lai kontrolētu bumbu, ir aizliegts traucēt pretinieku viņa uzstāšanās laikā. Cīņas laikā gan bumbai, gan dalībniekam jāatrodas sacensību zonā, kas ir aplis ar septiņu metru diametru. Sacensības notiks battle formātā. Tas nozīmē, ka divi dalībnieki trīs minūšu laikā cenšas pārspēt pretinieku ar savām individuālajām futbolista spējām. Katram spēlētājam tiek dota bumba 20 sekundes, kurās jāparāda maksimālais sniegums, pēc tam bumba nonāk pie pretinieka. Cīņas uzvarētājs tiek nākamajā sacensību raundā. Vairāki tiesneši vērtē frīstaileru priekšnesumu un izvēlas uzvarētāju no katra dueļa. Tiesneši vērtē kontroli pār bumbu (tehniskās iemaņas), radošumu un stilu, kas nozīmē gan iekļaušanos mūzikas ritmā, gan frīstailera kustību plastiskums. Sacensību dalībniekiem nav ierobežojumu apģērbā, tomēr nedrīkst vilkt neko tādu, kas negodīgi piešķirtu priekšrocības. 

Vairāk informācijas: www.redbull.lv  un www.redbullstreetstyle.com

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV